SON DAKİKA
Tarih : 2022.07.16 14:05:28

THY, Uçuş ve Yolcu Rekoru Kırdı

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, yeni bir rekor kırıldığını belirterek, "Dün 260 bini aşkın misafirimizi yüzde 87'nin üzerinde doluluk oranıyla ağırladık, tarihimizin en yoğun gününü yaşadık" dedi. Yolcu ve uçuş rakamlarında dün Türk Hava Yolları (THY) tarihinin en yoğun günü yaşandı. Türk Hava Yolları, toplam bin 543 sefer gerçekleşirken yüzde 87 doluluk oranıyla 260 bin 632 yolcu taşındı.

"Rekor...

" THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Filoya katılan yeni uçaklar, dünyanın dört bir yanında açılan hatlar, büyüyen bir aile ve sonuç; rekor... Dün 260 bini aşkın misafirimizi yüzde 87'nin üzerinde doluluk oranıyla ağırladık. Türk Hava Yolları tarihimizin en yoğun gününü yaşadık." ifadelerini kullandı. Dünya'da ilk 10'da yer alıyor Öte yandan, havacılık güvenliği ve ürün derecelendirme kuruluşu 'AirlineRatings.com' tarafından 2022 yılı dünyanın en iyi havayolları listesinde THY ilk 10'a girdi.

9'ncu sırada yer aldı

Her yıl dünyada en iyi havayollarını değerlendiren Avustralya merkezli derecelendirme kuruluşu, önceki gün 2022 yılının en iyi havayollarını listesini açıkladı. Şirketlerin tek tek incelenmesiyle hazırlanlanan dünyanın en iyi havayolları listesinde birinci sırada Katar Havayolları, ikinci sırada Yeni Zelanda'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Air New Zeland, üçüncü sırada ise Birleşik ArapEmirlikleri merkezli Etihad Airways bulunurken, THY ise 9'uncu sırada yer aldı.

Avrupa'nın en iyisi THY

Listede THY Avrupa'nın en iyi havayolu olarak belirlendi. Sıralamada kârlılığın yanı sıra filo yaşını, çevre ve güvenlik bilgilerini ve yolcu incelemelerini de değerlendiriliyor. DHA'nın haberine göre; Kovid-19'un etkilerinin sıralamayı yansıttığı ancak Avrupa'da son dönemde havacılıkta yaşanan rötar ve iptallerin etkilemediği belirtildi.

Yazarlar