SON DAKİKA
Tarih : 2022.08.13 01:21:12

THY 17 Bin TL Maaş İle 2200 Kabin Memuru Personel ve Pilot Alacak

Türk Hava Yolları personel alımı oldukça ilgi çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda personel alımlarına ara veren Türk Hava Yolları 2022 yılı personel alımları ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda Kabin memuru alımı yapacağını açıklayan THY yaptığı yeni bir duyuru ile de çok sayıda personeli bünyesinde dahil edeceğini bildirdi.

THY Personel Alımında Yeni Açıklama Geldi!

Türk Hava Yolları yönetim kurulu ve icra kurulu başkanı Ahmet Polat yaptığı açıklamalarda THY personel alımına değindi. Ahmet Polat THY'nin hızına yetişemediklerini ve kapasitesini büyütüklerini duyuruken yeni personel alımları için şu açıklamada bulundu; THY İcra Kurulu Başkanı Bolat “Önemli yatırım yapıyoruz. 700 pilot alımı için ilana çıkacağız. Pilotlarımızı yetiştirip sektöre kazandırıyoruz. Diğer alanlarımıza da insan kaynağını büyütüyoruz. Bu yıl ana markamız THY’ye ilk 6 ayda 963 yeni arkadaşımız katıldı. Sayıyı 2.600’ün üzerine çıkaracağız. Uçak bakımda 500 arkadaşımız daha katılacak. Bizde ilk işe başlayan 17 bin lira alıyor” dedi.

Hangi Alanlarda Persponel Alımı Yapılacak?

THY den gelen açıklamaya göre Türk hava Yolları bünyesindeki eksikliği gidermek üzere, 700 Pilot, 1000 Habin Memuru, 500 Uçak Bakım Personeli, En Az 17 Bin TL Maaş İle Personel Alınacak! Bildiğiniz gibi THY personelleri yüksek maaş ile görev yapmaktadırlar. Son zamanlarda yapılan zamlar ve düzenlemeler ile birlikte THY Personeli maaşları en düşük 17 Bin TL dir.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

THY Personel alımlarında genel ve özel nitelikler aranacak. Daha önce de Kabin memuru alımı yapan THY 2022 yılı şartlarını açıklamıştı. Öte yandan pilot alımları devam eden THY için çeşitli alanlarda Pilot alımı yapılıyor. Genel olarak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Daha önce THY veya diğer hava şirketleri kuruluşlarından disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir adli sicil veya arşiv kaydı olmamak, İyi derecede İngilizce biliyor olmak,

Kabin Memuru Şartları Nedir?

Kabin memuru alımında boy şartı ve sağlık şartı ön planda oluyor. Öte yandan adayların Kabin memuru kıyafetini giydikten sonra vücutlarının görünen kısmında herhangi bir leke, piercing ve dövme olmaması gereklidir. 30 Yaşından büyük olmamak, 160 cm - 180 cm boy aralığında olmak şartı aranacak.

Uçak Bakım Personeli Şartları?

Teknik alanda alınacak personeller için Ön Lisans mezunu olmak şartı aranacak. Aynı zamanda teknik alanda personel alımı yapılacağından alım alanına göre belirtilen niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir.

Pilot Alımı Şartları Nedir?

Türk Hava Yolları pilot adaylarından Sağlık şartı, Yabancı Dil Şartı ve uçuş şartları aranacak. Başvurduğu uçak tipinde en az 500 saat uçuş tecrübesine sahip olmak, Similatör hariç uçuş saatini tamamlamış olmak, Başvurduğu uçak tipinde geçerli ve güncel tip yetkisine sahip olmak ve diğer özel nitelikler aranacak.

Başvurular Ne Zaman Açıklanacak?

THY Personel alımları bir yandan devam ederken yeni personel alımları için herhangi bir tarih verilmedi. Buna göre ilanın 202 yılı sonuna kadar yayımlanması bekleniyor. Yapılan açıklamalar göz önüne alınacak olursa ise Yakın zaman içerisinde ilanların geleceği ön görülmektedir.

Yazarlar