SON DAKİKA
Tarih : 2020.08.05 15:05:46

THY İstanbul-Bişkek Seferlerine Yeniden Başladı

Türk Hava Yolları haftada iki kez gerçekleştirilen İstanbul-Bişkek-İstanbul seferlerine yeniden başladı. Kırgızistan'daki Türkiye Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları’nın haftada iki kez gerçekleştirilen İstanbul-Bişkek-İstanbul seferlerine yeniden başladığını açıkladı.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklama;

Türk Hava Yolları İstanbul-Bişkek-İstanbul uçuşları ile ilgili bilgilendirme duyurusu: 4 Ağustos 2020 Değerli vatandaşlarımız, Türk Hava Yolları İstanbul-Bişkek-İstanbul hattında haftada iki kere olmak üzere uçuşlara başlamıştır.

Bişkek'ten İstanbul'a bu aşamada THY'den bilet satın alarak uçuş yapılabilmektedir. Ancak, İstanbul - Bişkek uçuşlarına Kırgız Cumhuriyeti vatandaşları alınmaktadır.

T.C. vatandaşları dahil yabancıların Kırgızistan'a girişi esas itibariyle yasak olmakla birlikte bir dizi istisna mevcuttur.

- Diplomatik misyon çalışanları ve aileleri,

- Anılan diplomatik misyonların talebine konu oluşturan (bilhassa W1 ve W2 vizesi hamili işadamı) yabancı ülke vatandaşları,

- Yabancı ülke resmi heyet üyeleri,

- Kırgızistan'da çalışma vizesine sahip yabancılar,

- Kırgız Cumhuriyeti vatandaşlarının yakın akrabası olan yabancı uyruklular,

- Yük taşımacıları,

- Pilotlar ve makinistler Kırgızistan'a istisnai olarak giriş yapabilmektedir.

İstisnai kategorideki yabancılar ile Kırgız vatandaşlarından ülkeye girişlerinde PCR test sonucu talep edilmemekte ve karantina uygulanmamaktadır.

Bilgilerine saygıyla duyurulur.

Yazarlar