SON DAKİKA
Tarih : 2022.07.05 15:33:18

THY Maldivler’e Uçuş Sayısını İkiye Katlıyor

Maldivler beyaz incecik kumu, cam gibi turkuaz rengi deniziyle balayı çiftlerinin rüyalarını süslüyor. Dünyanın en fazla noktasına uçan Türk Hava Yolları (THY) tropikal cennet Maldivler'e olan talebin yoğun olduğu sezonda haftada 7 olan uçuş sayısını 14'e çıkarıyor.

THY ile aktarmasız 8 saat uçuşla varılan Maldivler'e yapılacak seyahatı güzel yapan detaylardan biri de vizesiz olması. Türkiye ile Maldivler arasında kısa süre önce yapılan turizm , ticaret, tarım, çevre ve kültür alanındaki işbirliği anlaşmalarının ardından tropikal cennet Maldivler'e yönelik turizm potansiyelinin artması için de çalışmalar sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen Şubat ayında resmi ziyarette bulunduğu Maldivler'de mevkidaşı Abdulla Shadid ile buluştu ve 2 ülke arasında 5 anlaşma imzalandı. Bakan Çavuşoğlu Maldivler'de Turizm sektörüne yatırım yapan Türk firmaları olduğuna dikkat çekerek, Türk Hava yollarının da uçuşlarla turizm sektörüne büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

VİZESİZ , UÇUŞ DİREKT 8 SAAT

Özellikle balayı çiftlerinin hayallerini süsleyen Maldivler'e gidiş vizesiz. Denizi, bembeyaz kumu ve kış mevsiminde de gidilebilmesi açısından yeni evli çiftlerin tercihi olan Maldivler'e uçuşlar , THY ile geniş gövdeli uçaklarla aktarmasız direkt 8 saat sürüyor.

SAYI 14'E ÇIKIYOR

Türk Hava Yolları, Maldivler Cumhuriyeti'nin başkenti Male'de yer alan ve 7,5 milyon yolcu kapasitesiyle öne çıkan Velana Uluslararası Havalimanı'na uçuyor. 24 Kasım 2012'den beri Maldiv Adasına uçan THY , şu an haftalık 7 olan uçuş sayısını talebin yoğun olduğu dönemde 14'e çıkarıyor. Avrupa, ABD, İngiltere , Rusya gibi ülkelerden yolcular da transit geçiş sağlayan Türkiye üzerinden Maldivler'e uçuşu tercih ediyor. İstanbul-Male arası uçuş fiyatları sezona göre değişiyor. THY, Maldivler'e aynı zamanda meyve, sebze ve balık ağırlıklı olmak üzere yılda yaklaşık 3 ton kargo da taşıyor.

Yazarlar