SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.16 13:45:26

THY Mobil Uygulaması Yenilendi: HES Kodu Sürprizi

Türk Hava Yolları mobil uygulaması yeni bir güncelleştirme aldı. Uygulama bu güncelleştirme ile yeni özellikler kazandı. Bunlardan en önemlisi ise HES kodu kaydetme özelliği oldu. Sağlık Bakanlığı, pandemi döneminde koronavirüs pozitif çıkan hastaların toplumdan izole edilebilmesini sağlayabilmek için Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden kod dağıtmaya başladı.

Şu an için toplu taşıma, şehirler arası yolculuklar için bu uygulamadan HES kodu almanız gerekiyor. THY uygulaması için HES kodu kaydetme özelliği Türk Hava Yolları, pandemi sonrası uçuşların normale dönmesiyle birlikte, yaptığı iyileştirmelerle yolcuların yeni normale alışmasını sağlamaya çalıştı. Yeni yapılan uygulama güncellemesi ile birlikte HES kodunu artık mobil uygulamaya kaydetmek mümkün hale geldi.

Bu kaydetme sonrası, HES kodu unutulsa bile yeniden THY uygulamasına kodu girmek zorunda kalınmayacak. Bu güncelleştirme dışında, yurt dışından Türkiye’ye gelen yolcular için zorunlu PCR testi için biletleme sayfasında bu konuda uyarı yapılacak. Aynı zamanda e-posta yoluyla da yolcular zorunlu PCR testi konusunda bilgilendirilecek.

Yazarlar