SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.06 15:09:58

THY Siirt’i Dünyaya Bağlayacak Uçuşlara Başladı

Türkiye’nin dört bir yanındaki 49 uçuş noktasıyla dünya çapında olduğu gibi yurt içinde de en çok noktaya uçan havayolu olan Türk Hava Yolları, İstanbul – Siirt – İstanbul seferlerini 6 Mart tarihi itibarıyla başlattı. Siirt havaalanında yaklaşık iki yıldır süren çalışmaların tamamlanması akabinde havaalanına gerçekleştirilen ilk yolcu uçuşu bayrak taşıyıcının TK2656 seferi oldu.

Türk Hava Yolları’nın modern uçak filosunda bulunan A319 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek Siirt seferleri yolculara ortalama iki saat yirmi dakika sürecek ayrıcalıklı bir uçuş deneyimi vadediyor.

Açılış nedeniyle Siirt Havaalanı’nda gerçekleşen programda düşüncelerini dile getiren Türk Hava Yolları Genel Müdürü, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Bilal Ekşi, “Yenilenmiş Siirt Havaalanı’nın Siirt başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını dilerim. Dünyanın en iyi havayolu olma hedefimizin yanında özel bir hedefimiz daha var, ülkemizde havayolunu halkın yolu yapmak için çalışıyoruz. Burada gerçekleştireceğimiz uçuşlarımız ile Siirt’i İstanbul’a ve 124 ülkedeki 306 uçuş noktamıza bağlayacağız. Türk Hava Yolları’nın başarı hikâyesi bu topraklarda yazılıyor ve biz bu topraklar için attığımız her adımda ayrı bir heyecan duyuyoruz.” dedi.

Türklerin Anadolu’daki ilk yerleşim yerlerinden biri olan Siirt, bereketli toprakları, köklü tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkıyor. Sağlarca Kaplıcası, Ulu Cami ve Botan Mağaraları, şehrin doğal ve kültürel zenginliklerinden birkaçı olarak gezginlerin ilgisini çekiyor. Türk Hava Yolları yolcuları, Siirt kalkışlı ve varışlı seyahat planlarını her şey dâhil 99.99 TL’den* başlayan kampanyalı fiyatlar ile gerçekleştirebilirler.

Türk Hava Yolları ve uçuş tarifesi ile ilgili daha ayrıntılı bilgilere www.thy.com web sitesinden, 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi’nden veya satış ofislerinden ulaşılabilir.

Yazarlar