SON DAKİKA
Tarih : 2022.12.30 00:34:54

THY Uçağında Bir Kişi Yolculara ’AirDrop’ ile Yanan Uçak Fotoğrafı Gönderdi

Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakta bir kişi yolculara 'AirDrop' uygulaması ile yanan uçak fotoğrafı gönderdi. Fotoğrafı yollayan yabancı uyruklu A.M.R., gözaltına alındı. Park pozisyonuna çekilerek güvenlik araması yapılan uçak, yolcuların yeniden uçağa alınmasıyla 4 saat sonra İstanbul'a uçtu.

Trabzon Havalimanı'nda, saat 18.00'da Trabzon- İstanbul seferi gerçekleştirecek olan THY'ye ait uçakta bulunan yabancı uyruklu A.M.R., uçuş öncesi yolcuların cep telefonlarına 'AirDrop' uygulaması aracılığıyla havada yanan uçak fotoğrafı yolladı. Panik yaşayan yolcular, durumu kabin ekibine bildirdi. Bunun üzerine aprona güvenlik güçleri çağırılırken, uçak da güvenli park alanına çekildi. Şüpheli A.M.R. polis ekiplerince gözaltına alınırken, yolcular ve tüm bagajlar da uçaktan indirildi.

Bomba imha uzmanı ekipler uçakta arama başlattı. Yapılan aramada herhangi bir olumsuz durum ve düzeneğe rastlanılmadı. İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk de havalimanına gelerek, durum hakkında ekiplerden bilgi aldı. Yolcuların tekrar alındığı uçak, yaklaşık 4 saat süren işlemlerin ardından İstanbul'a hareket etti.

Öte yandan gözaltı işlemleri süren A.M.R.'nin, turistik gezi amaçlı kente geldiği öğrenildi. Şüpheli A.M.R.'nin ilk ifadesinde, 'Fotoğraf daha önce ülkemde bana gönderilmişti, silmiştim. Ne oldu anlamadım, yeniden paylaşım oldu, telefona virüs bulaştığını sanıyorum. Paylaşımı bilerek ben yapmadım' dedi.

Yazarlar