SON DAKİKA
Tarih : 2017.10.13 12:47:08

THY Uçağının Motoruna Kuş Çarptı

THY'nin Kenya'dan havalanan uçağı, kuş çarpması nedeniyle kalkış yaptığı havalimanına döndü.
 
THY'nin, Kenya'nın Mombasa Havalimanı'ndan İstanbul'a uçacak olan TK 673 sefer sayılı uçağının sağ motoruna havalandıktan bir süre sonra kuş girdi. Mombasa Havalimanı’nın kontrol kulesi ile telsiz bağlantısı kuran pilot acil iniş izni istedi. İniş ağırlığına gelmek için uçağın yakıtını bitirmeye çalışan pilot, havada 3 saat boyunca 34 tur attı. 
  Türk Hava Yollarının TK 673 sefer sayılı uçağı Kenya'nın Mombasa Havalimanı'ndan İstanbul'a gelmek için Türkiye saati ile saat 10.00’da havalandı. Havalandıktan bir süre sonra uçağın sağ motora kuş girdi. Bunun üzerine pilot, Mombasa Havalimanı’nın kontrol kulesi ile telsiz bağlantısı kurarak geri döneceğini bildirdi. THY uçağında yakıt boşaltma sistemi olmaması nedeniyle, uçağın pilotu iniş ağırlığına gelmek için havada 3 saat boyunca 34 tur attı.
  Daha sonra Mombasa havalimanına iniş yapan THY uçağı teknik kontrollerinin yapılması için bakıma alınırken, yolcular ise otelde ağırlanıyor.
  Atatürk Havalimanında martı sürüsü uyarısı
  Öte yandann,  Atatürk Havalimanı'nda da pilotların gün boyunca martı sürüsü uyarısında bulunması dikkat çekti. Kalkış yapacak bir uçağın pilotunun “Martı sürüleri var yaklaşık 100 fite kadar. Tersten kalkacak uçaklar için tehlike oluşturabilir” anonsu yaptı.  Anonsun ardından DHMİ kuşla mücadele ekipleri pist ve çevresindeki kuş sürülerini uzaklaştırmak için çalışma başlattı.

 

Yazarlar