SON DAKİKA
Tarih : 2023.10.26 11:21:57

THY Uçuş İşletme Başkanı Görevden alındı, Yerine Yardımcısı Getirildi

Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkanı ve Başpilot Murat Ersoy görevden alındı. Uzun süredir yaptığı uygulamaları tartışma konusu olan Başpilotun yerine yardımcısı Bülent Ünalan getirildi.

Bir süre önce Başpilot yardımcılığına atanan Kaptan Pilot Bülent Ünalan’ dan rahatsız olan ve bu göreve getirilmesinden şikâyet eden Murat Ersoy dün yerine şikâyet ettiği Kaptan pilota bıraktı. Böylece THY’de önemli bir görev değişimi gerçekleşmiş oldu. Daha önce Türkiye Pilotlar Derneği TALPA’nın Başkanlığını yapan Murat Ersoy’un kayırmacı uygulamaları dikkat çekmiş, THY filosunda şikâyetlere yol açmıştı.

Eskişehir Havacılık Yüksek Okulu mezunu olan Ersoy’un özellikle aynı okuldan mezun olan devre arkadaşlarına sağladığı farklı tutumlar yüzünden filolarda şikayetler yoğunlaşmıştı. Kaptan Pilot Murat Ersoy’un bundan sonra Boeing filosunda pilot olarak görevini sürdüreceği öğrenildi.

Türk Hava Yollarından yapılan açıklama:

Çalışma Arkadaşlarımız, İcra Komitesinin aldığı atama kararlarını aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Yeni görevlendirmeler doğrultusunda; Sn. Bülent ÜNALAN’ın Uçuş İşletme Başkanı (Başpilot) olarak atanmasına, Sn. Şafak BAŞARAN’ın Başkan Yardımcısı (Uçuş Operasyon) olarak atanmasına karar verilmiştir.

Yeni görevlendirmelerin Ortaklığımıza ve çalışma arkadaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Saygılarımızla.

Genel Müdür (İnsan Kaynakları) Yardımcılığı

 

KAYNAK: Patronlar Dünyası

Yazarlar