SON DAKİKA
Tarih : 2023.09.11 13:27:22

THY Üniversite Öğrencilerini Mağdur Etti: Fazla Bilet satışı Skandalı

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul-Edinburg uçuşunda overbooking skandalı yaşadı. Uçak kapasitesinden fazla bilet satan THY, uçuşa gelen yolcuları uçağa almadı. Bu durum, yurt dışında eğitim gören birçok öğrencinin yurda giriş tarihlerini kaçırmasına neden oldu. Sabah 07.30'da gerçekleşecek uçuş için havalimanına giden bir grup üniversite öğrencisi yolcu, THY'nin 'overbooking' skandalı nedeniyle mağduriyet yaşadı. Şirketin uçak kapasitesinden fazla yer satması nedeniyle, üniversite öğrencileri uçağa alınmadı.

Yurt dışında eğitim gören birçok üniversite öğrencisi, THY'nin bu skandalı ardından yurtlarına giriş saati ve tarihini kaçırma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Üniversite öğrencisi kızının da uçuşa alınmadığını belirten Esat Temimhan, THY'nin öğrencilere mağduriyet yaşattığını söyledi. Temimhan, "Üniversite öğrencisi kızım uçuşa alınmayınca evimize geri dönmek zorunda kaldık. Sadece İstanbul-Edinburg uçuşu için değil Londra gibi birçok farklı bölgeye uçuşu olan öğrenciler de 'fazla bilet' satışı nedeniyle uçaklara alınmadı. Kızım akşam yurduna giriş yapacaktı ancak uçuşa alınmayınca yarın üniversite yurduna giriş yapıp yapamayacağı belirsiz. THY uçuşa almadığı öğrencilere 400 Euro tazminat ödedi ancak kızımda dahil uçuş rezervasyonu olan üniversite öğrencilerinin yurda giriş saati ve tarihini kaçırmasına yol açtı." dedi.

THY'nin overbooking uygulaması, havayolu şirketlerinin sıklıkla kullandığı bir uygulamadır. Bu uygulamada, havayolu şirketleri uçak kapasitesinden fazla bilet satarak, uçuştan önce gelmeyen yolcuların biletlerini iptal ederek, diğer yolculara yer vermeyi hedefler. Ancak bu uygulama, birçok kez yolcuların mağduriyetine neden olmuştur. THY'nin bu skandalı, havayolu şirketlerinin overbooking uygulamasının yaratabileceği risklere dikkat çekti.

Yazarlar