SON DAKİKA
Tarih : 2019.11.23 16:50:26

THY Yönetiminde 80 İmam Hatipli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın da mezunları arasında yer alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) Türk Hava Yolları’na adeta damgasını vurdu.

THY yönetiminde 80 imam hatipli… Hepsi de aynı okuldan!

THY’nin yönetimindeki 80’e yakın ismin, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın da mezunları arasında yer alan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) Türk Hava Yolları’na adeta damgasını vurdu. Sözcü’den İsmail Şahin’in yaptığı araştırmaya göre, şirketin üst ve alt kademe yöneticilerinin büyük bir bölümü bu okuldan mezun olan isimlerden.

AYCI DÖNEMİNDE HIZ KAZANDI

THY’deki değişim rüzgarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan Mehmet İlker Aycı’nın 2015 yılında THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve başlamasıyla hız kazandı. Aynı zamanda İcra Komitesi Başkanı olarak da görev yapan İlker Aycı döneminde, yönetim kurulundan, genel müdürlüklere, yurt dışı temsilciliklerden bölüm şefliklerine kadar birçok isim koltuğundan olurken, yeni gelen isimlerin Kartal AİHL’de okuyanlardan seçilmesi dikkat çekti.

Yazarlar