SON DAKİKA
Tarih : 2017.10.18 12:19:37

THY’den 3. Havalimanı Hamlesi

THY, üçüncü havalimanında ikram hizmetleri için alternatif arıyor
 
Türk Hava Yolları (THY), üçüncü havalimanında ikram hizmetleri için anlaşma sağlayamadığı konuşulan Do&Co'ya alternatif yeni firmalara bakıyor. Şirketin gündeminde bir ikram firmasına ortaklık da var.
 
Haberin ardından Do&Co hisselerinin ilk tepkisi sert düşüş oldu. Şirketin hisseleri açılışta yüzde 7,2 düşüşle 180 liraya geriledi. 
 
Türk işadamı Atilla Doğudan'ın sahibi olduğu Viyana merkezli Do&Co'dan ikram hizmetleri sağlamakta olan Türk Hava Yolları (THY), yapımı devam eden İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınması ile birlikte ikram hizmeti tedariki için ilgili firmalarla görüşmelere başladığını duyurdu.
 
THY'nin konuyla ilgili açıklamasında, Singapur Hava Yolları'nın ikram şirketi SATS ile ortak bir şirket kurulabileceği belirtildi. SATS Ltd (SATS)'ın iştiraki olan SATS Investments Pte. Ltd. (SIPL) ile bir niyet anlaşması imzalandı.
 
Niyet anlaşması kapsamında gerekli ön şartların gerçekleşmesinin hukuki, idari ve düzenleyici onayların alınması üzerine ilgili kuruluşca ikram hizmetleri konusunda yatırım yapılmasının söz konusu olabileceği belirtildi.
 
3. HAVALİMANI MESELESİ
 
Temmuz sonunda basına yansıyan haberlerde, THY’nin ikram şirketi Do&Co ile üçüncü havalimanı konusunda görüş ayrılığı olduğu basına yansımıştı.
 
O dönemde, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Do&Co’nun sahibi Atilla Doğudan'ın bir görüşme yaptığı ve Aycı’nın üçüncü havalimanında yatırım yapması için Doğudan’dan istekte bulunduğu ancak Doğudan’ın bu isteğe olumlu yaklaşmadığı gündeme gelmişti.

 

Yazarlar