SON DAKİKA
Tarih : 2018.08.24 01:40:21

THY’den Dillere Destan Launge Salonu

Türk Hava Yolları, ilk fazı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim’de hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda, Atatürk Havalimanı’ndakinin 2-3 katı büyüklüğünde lounge salonuyla yolcularına hizmet verecek. Atatürk Havalimanı’ndaki lounge salonlarının, bazı havalimanlarından daha büyük olduğunu ifade eden THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, yeni havalimanında iç ve dış hat için lounge salonu yaptıklarını anlattı. Yeni havalimanında bussiness class, kartlı müşteriler ve çok özel müşterilere yönelik farklı segmentlerde lounge hizmeti sunacaklarını anlatan Ekşi, “dillere destan” lounge salonunun THY’nin imajına çok büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Makyaj hizmeti sunacağımız alan da olacak

Birçok yolcunun Atatürk Havalimanı’ndaki lounge hizmetinden yararlanmak için İstanbul aktarmalı uçuş tercih ettiğini dile getiren Ekşi, “Yeni lounge salonumuzdan sonra onlar bizim devamlı müşterilerimiz olacaklar. Belki öyle bir turizm akımı başlar. Turkish DO&CO tarafından işletilen lounge salonumuzda pidelerimiz çok meşhur. Pide kuyruklarına giriliyor. Türk damak zevki, yabancı misafirlere çok hoş geliyor.” değerlendirmesinde bulundu. Yeni havalimanında tarihi eserlerin sergileneceği müze alanı, elektronik oyunların oynanabileceği, makyaj yapılabilecek özel alanların da bulunacağını ifade eden Ekşi, “Yolcularımıza yönelik daha değişik şeyler yapılıyor. Nihai çalışmaları bitti.” dedi. Ekşi, görselliği artırılmış, Türk geleneğine uygun alanların bulunduğu lounge salonu için ödül de beklediklerini söyledi.

Turkish DO&CO ile müzakereler sürüyor

Yeni havalimanında lounge salonunda ikram hizmetine ilişkin Turkish DO&CO ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Ekşi, THY’ye uzun yıllar hizmet veren Turkish DO&CO’nun, kendilerine birçok ödül kazandırdığını anımsattı. Yeni havalimanında THY’nin ikram hizmeti konusunda Turkish DO&CO ile müzakerelerin çok iyi gittiğini, ancak henüz resmi olarak neticelenen bir durumun olmadığını dile getiren Ekşi, hizmet memnuniyetinin kendilerine ışık tutacağını ifade etti.

Yeni havalimanında, yeni yüzümüzle olacağız

Bilal Ekşi, yeni havalimanında THY kurumsal imajı için yeni bir konsept geliştirdiklerini belirterek, dinamizmi, geçmişten geleceğe yolculuğu ve gelecekte nereye gideceklerini ifade eden “flow line” yani “akış hattı” denilen bir yaklaşımla hareket ettiklerini bildirdi. Yönetim Kurulu tarafından onaylanan konseptin, yeni havalimanında ve uçaklarda görülebileceğini anlatan Ekşi, uçucu personel için de dünyaca ünlü firmalarla çalışarak, yeni üniforma hazırlattıklarını söyledi. Ekşi, milli renklerden oluşan kıyafetlerin THY’nin yeni yüzü olacağını dile getirerek, “Yeni havalimanında, yeni yüzümüzle olacağız. İmalatları devam eden kıyafetleri gören yolcularımız, ‘işte bu’ diyecekler.” ifadesini kullandı.

Yazarlar