SON DAKİKA
Tarih : 2021.11.13 00:19:23

THY’den Irak, Suriye ve Yemen Kararı

THY, Irak, Suriye ve Yemen pasaport sahiplerine Minsk uçuşlarında uçağa binmelerine izin vermeyeceklerini belirtti. Türk Hava Yolları (THY), medyada çıkan THY’nin Belarus seferlerinde yasadışı göçmen taşıdığına yönelik haberleri yalanlamıştı: "Ortaklığımız, dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği uçuşlarda uluslararası otoriteler ile iş birliği içerisinde, tüm güvenlik hassasiyetlerini dikkate almakta ve operasyonlarını bu ölçüde gerçekleştirmektedir.

Medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" Polonya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Jakub Kamoch ise bugün Twitter hesabında yaptığı paylaşımda THY’nin diplomatik pasaport hamilleri ve Birleşmiş Milletler geçiş kartına sahip yolcular (laissez-passer) hariç, Irak, Suriye ve Yemen pasaport sahiplerinin Belarus’un başkenti Minsk uçuşlarında uçağa binmelerini reddedeceklerini doğruladığını belirtti.

Ne olmuştu?

Alman medyasında çıkan haberlerde, Belarus-Polonya sınırında yaşanan göçmen kriziyle ilgili Türk Hava Yolları'yla ilgili bazı iddialar ortyaa konmuştu. Haberlerde göçmenlerin hava yoluyla Moskova, İstanbul, Antalya ve Şam’dan Belarus’un başkenti Minsk’e taşındığı, oradan da Belarus yetkililerin organizasyonuyla Polonya sınırına getirildiği iddiaları yer almıştı.

Alman emniyet yetkililerine dayandırılan haberlerde, göçmenlerin Türk Hava Yolları (THY) ve Rusya’ya ait havayolu şirketi Aeroflot’un seferleriyle Belarus’a getirildiği öne sürülmüştü. Türkiye Dışişleri Bakanlığı da bugün yaptığı açıklamada göçmenlerin Türk Hava Yolları (THY) ile taşındığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtmişti.

Yazarlar