SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.27 01:24:00

THY’den Öğretmen ve Ailelerine Yurt İçi Uçuşlarda İndirim

Türk Hava Yolları, düzenlediği özel kampanya kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlere ve ailelerine yurt içi uçuşlarda yüzde 20 indirim uygulayacak. Türk Hava Yolları ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokolle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içindeki resmi okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere ve yurt dışı öğrenime gönderilen bursiyerler ile eş ve çocuklarına indirimli uçuş imkanı tanındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın katılımlarıyla Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında imza töreni gerçekleşti.

BURSİYERLERE YÜZDE 25 İNDİRİM

Törende konuşan Bakan Özer, "Bugünkü işbirliğiyle 1.2 milyon öğretmenimizin, yurt içi uçuşlarında 1 Kasım’la 1 Nisan gibi 6 aylık, geniş bir döneme tekabül edecek şekilde kendileri, eşleri ve çocukları yüzde 20 bir indirimden yararlanacaklar" diye konuştu. Bakan Özer, bursiyerlerle ilgili "Bu öğrencilerimiz kendileri, eşleri, çocukları hem uluslararası uçuşlarda, hem de yurt içi uçuşlarında yüzde 25 indirim ve onlar için çok kıymetli olan 40 kilogramlık bir bagaj olacak" dedi.

BAGAJ HAKKI DA SUNULACAK

Türk Hava Yolları, indirim protokolü kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yurt içindeki resmi okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere 1 Kasım 2022-1 Nisan 2023 tarihleri arasındaki yurt içi uçuşlarında, baz ücret üzerinden yüzde 20 indirim (vergiler hariç) sağlayacak. 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışı öğrenimine gönderilen bursiyerler ile bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarına yurt dışı uçuşlarında, baz ücret üzerinden yüzde 25 indirim (vergiler hariç) ve uçuşlarda biletleme yapılan kişilere 40 kg’ı geçmemek kaydıyla tek parça veya parça başına 23 kg’ı geçmemek kaydıyla 2 parça bagaj hakkı sunacak.

Protokol kapsamında indirimden TC. Vatandaşlık Numarası ile Miles&Smiles programı üyeliği üzerinden faydalanılabilecek protokolün, 1 Kasım itibarı ile yürürlüğe girmesi hedefleniyor.

Yazarlar