SON DAKİKA
Tarih : 2023.07.24 00:36:51

THY’den Uzak Doğu Ülkelerinde Tanıtım Atağı

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Tanıtım Etkinlikleri ve THY'nin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü kapsamında Güney Kore'nin başkenti Seul ve Japonya'nın başkenti Tokyo'da tanıtım etkinlikleri düzenlendi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Güney Kore'nin başkenti Seul'e yapılan uçuş esnasında uçakta gazetecilere THY'nin Uzak Doğu ülkelerine yönelik hedeflerini anlattı. Türkiye'nin tanıtımı için böyle bir gezi düzenlediklerini anlatan Bolat, şunları söyledi:"Birçok kişinin tatil yaptığı, dinlendiği bir dönemde Kore, Japonya ve Singapur'a gidiyoruz. Niye gidiyoruz? Çünkü bu uçağın yüzde 75'i-80'i transfer yolcu, transit yolcu. Avrupa'nın birçok noktasından gelmiş, ülkelerine gidiyorlar. Bunun hem ülkemize hiçbir katkısı yok hem de THY'ye katkısı az. Bizim amacımız bu yüzde 80 transit yolcuyu tersine çevirmek. Yani yüzde 20-30 transit olsun, kalan yüzde 70 ülkemize gelsin."

Bolat, talep bazında baktıklarında Kore'den Türkiye'ye gelen turist sayısının ilk zamanlar yıllık 200 bine kadar çıktığını kaydederek, "Sonra bu rakam geçen sene Kore için 90-100 bine gelmiş. Japonya 200 binlere kadar çıkmış. Bu sene 30 binde kalmış. Yine milli geliri çok yüksek bir ülke Singapur'dan da 30 bin turist gelmiş. Bu 3 ülkenin, Çin de dahil, en önemli özelliği, turistlerinin deniz, kum, güneş turizmini önceleyen turistler olmaması." diye konuştu.

Yazarlar