SON DAKİKA
Tarih : 2023.12.25 17:46:16

THY’nin Eski Genel Müdürlerinden Yılmaz Oral Paşa Vefat Etti

THY’NİN ESKİ GENEL MÜDÜRLERİNDEN, YILMAZ ORAL PAŞA VEFAT ETTİ.

“TENCEREYİ ANLADIM DA DÜDÜKLÜSÜ NE OLUYOR?”

Askeri gücün, sivil otorite üzerinde kol gezdiği 1980 sonrasında THY’de bu karambolden nasibini aldı ve Genel Müdürlüğe Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Yılmaz Oral getirildi. İşte o tatlı sert paşa ve eski Genel Müdür Yılmaz Oral bugün vefat etti.

Allah Rahmet Eylesin. Yılmaz Oral Paşa, Genel Müdürlüğü döneminde sivil hayata adapte olmaya çalışırken, katı askerlik alışkanlıklarından da pek kurtulamıyordu. Evdeki albümleri karıştırırken yukarda gördüğünüz fotoğraf elime geçti ve aşağıda okuyacağınız anı aklıma geldi. Milliyet Muhabiri rahmetli arkadaşım Sinan Toros bir haber yaptı. Haberin başlığı şöyleydi: “ THY’nin hurdaya çıkan uçaklarından düdüklü tencere yapılacak.” İşte bu haber Yılmaz Paşayı çileden çıkardı. Haberin ertesi gün THY’nin yaptığı bir etkinliğe Yılmaz Paşa’da katıldı. Salona giriş yapa paşanın yüzünden düşen bin parçaydı. Biz gazeteciler bir aradaydık.

Aramızda sohbet ediyorduk. Paşa doğru yanımıza geldi. Sol başta olan Sinan’a döndü ve “ Tencereyi anladım da düdüklüsü ne oluyor?” diye sert bir sözle fırçayı attı. Bizim Sinan zeki bir arkadaşımızdı ve anında cevabı yapıştırdı ve şunları söyledi: “ Paşam tabi ki düdüklü olacak. Normal tencereyi tenekeden bile yaparsınız ama düdüklü çok sert metal ister. Yoksa o basınca dayanamayıp patlar.” Bu söz üzerine Yılmaz Oral Paşanın tüm sinirleri geçti ve elindeki kadehi kaldırarak, “ Sağlığınıza arkadaşlar” dedi.

Bu Atatürk Havalimanı’nda unutamadığım anılardan birisiydi. Fotoğraftakiler; solda Sinan Toros, tam karşısında Yılmaz Paşa o ünlü sözü söylerken, arka planda yine rahmetli olan çak sevdiğim Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Vahdet Gündüz, yanındaki beyefendinin adını çıkartamadım(gözlüklü), onun yanındaki o da rahmetli TRT Muhabiri Fuat Tüzün abi(gözlüklü), yanındaki o dönemin AA Muhabiri, şimdinin Tele1 İzmir temsilcisi İdris Akyüz, en sağda ki ise bendeniz.

Yılmaz Oral Paşa’nın cenazesi yarın Ataköy Camisinden kaldırılacak.

Allah’ın rahmeti üstünden eksik olmasın

Yazarlar