SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.11 17:26:18

THY’nin Hartum Seferleri İptal Edildi

Son haftalarda hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Sudan’da bugün peş peşe sıcak gelişmeler yaşandı… Sabah saatlerinde ordu devlet televizyonunun binasını kuşattı ve kısa bir süre sonra ise ülkeyi 20 yılı aşkın bir süredir yöneten Ömer El-Beşir’in ev hapsine alındığı açıklandı.

Bölgedeki sıcak gelişmeler üzerine Türk Hava Yolları bu gün gerçekleşmesi gereken TK 680 ve 681 İstanbul- Hartum- İstanbul seferlerini karşılıklı olarak iptal etti. İptalin sonraki günleri kapsayıp kapsamayacağı olayların seyriine göre değerlendirilecek.

Farklı kaynaklardan alınan bu duyum ardından resmi açıklama Sudan Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Sudan Savunma Bakanı açıklamalarda bulundu. Savunma Bakanı, 3 ay OHAL ilan edildiğini ve Yüksek Askeri Konseyi’nin yönetime el koyduğunu duyurdu. Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, “Hükümetle anlaşma yollarını çok denedik, yapamadık. Daha sonra halkın da isteği ve çoğunluğu ile müdahale ettik. Ömer El Beşir’i tutukladık ve 2 yıllık bir geçiş dönemi başladı. 3 ay OHAL ilan edildi. Bütün hükümet yetkililerini tutukladık” açıklamasını yaptı.

Yazarlar