SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.09 12:16:24

THY’nin Malezyalı Pilotunun Edirnekapı Sevgisi

Türk Hava Yolları kokpitinde yer alan  yabancı pilotlardan biri de Malezyalı Sidek Bin Abdul Majid.THY’nin Boeing 737 kaptan pilotlarından olan 51 yaşındaki Majid, İstanbul yaşantısını anlattı. Malezya Hava Kuvvetleri’nde yetişen 30 yıllık pilot Sidek Bin Abdul Majid eşi ve çocuğu ile Edirnekapı’da geleneksel mahallelerden birinde yaşıyor. Kaptan pilot, bu semti manevi anlamda kendisine yakın hissettiği için seçmiş.Edirnekapı sevdalısı pilot,”Eski İstanbul’u burada bulmak çok hoşuma gidiyor.Burada ailece komşularımızla kurduğumuz iletişimi başka bir yerde yakalayamazdık” dedi.
 
Türk Hava Yolları ‘nın yabancı kaptan pilotlarından Malezyalı Sidek Bin Abdul Majid adeta bizden biri oldu. THY’de 2016 yılından itibaren uçmaya başlayan Malezyalı kaptan pilot İstanbul’da ailesi ile yaşamak için Edirnekapı’yı seçmiş…Bu semte duyduğu sevgiyi her fırsatta dile getiren 51 yaşındaki Boeing 737 kaptan pilotu Abdul Majid,şirketin kurum içi dergisi empathy’de Edirnekapı sevdasını bir kez daha anlattı. Malezyalı kaptan pilot 7 yaşındaki oğlu ve eşi ile yaşadığı Malezya restoranı da yer alan Edirnekapı’daki geleneksel İstanbul atmosferinin ve mahalle kültürünün kendisini çektiğini belirtti.
 
“BU SEMTE HAYRANIZ”
 
Türkiye ile bir tatil vesilesi ile tanışan ve Selçuk Üniversitesi’nde de eğitimine devam eden Abdul Majid,”Eski İstanbul’u burada bulmak hoşuma gidiyor.Farklı bir bölgede yaşabilirdim ama burada ailece komşularımızla kurduğumuz iletişimi başka bir yerde yakalayamazdık.Tüm bu içtenlik ve sıcaklık kendimizi evimizde gibi hissetmemizi sağlıyor.İstanbul’a geldiğimiz günden beri kentin geleneksel halini yansıtan bu semte hayranız.İstanbul’u geleneksel ve bize daha samimi gelen yerlerini keşfettikçe daha da seviyoruz” dedi.

 

Yazarlar