SON DAKİKA
Tarih : 2018.11.23 14:33:24

THY’nin Unutkanlığı Krize Yol Açıyordu

İstanbul Üzerinden aktarmalı olarak Roma'ya gidecek olan Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu VİP listesine adının yazılması unutulunca bu durumu protesto için kendisini getiren THY uçağından inmek istemedi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'dan Atatürk Havalimanı'na buradan da bir dizi temaslarda bulunmak için İtalya'nın başkenti Roma'ya transit gidiş yapmak isteyen ve bu seyahatlerinde THY uçağını kullanan Somali Cumhurbaşkanı Fermacu, VİP listesine isim girişi yapılmadığı için kendisini karşılamaya kimsenin gelmemesini protesto etti. Yanında Eşi ve kalabalık bir heyetle uçakta bekleyen Fermacu zor ikna edildi. THY'nin TK 687 sefer sayılı Mogadişu-İstanbul uçağına binerek 8 saat 45 dakikalık bir yolculuktan sonra içinde Cumhurbaşkanı Fermacu olan uçak 19.10 gibi Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Statü gereği bir süre dinlenmesi sağlanıp 20.20 de kalkış yapacak 1361 Roma uçağına götürülmesi gereken Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, hiç bir görevlinin kendisini almamasına sinirlenerek uçaktan inmedi. Yaklaşık 45 dakika uçak içinde bekleyen cumhurbaşkanı, yetkililerin Türk Dışişleri Bakanlığıyla irtibata geçmesiyle zor ikna edilip uçaktan indirildi. Salonda dinlenmek yerine doğrudan Roma uçağına giden Cumhurbaşkanının sinirli olduğu ve etrafındakilere söylendiği gözlendi.

İsmini vermek istemeyen bir yetkili, bu tür durumlarda yurt dışından ve yurt içinden gelecek yolcuların geliş saat bilgileri THY yolcu manifestolarından VİP görevlilerine yazışmalarla bildirilir. Sanıyoruz bu bildirim atlanmış ve geliş saati, geliş günü, yanında kimlerin olduğu gibi bilgiler işlenmemiş, Böyle durumlar nadir olsada üzücü oluyor dedi.

Yazarlar