SON DAKİKA
Tarih : 2022.04.19 13:33:06

THY ve GOL Havayolları Ortak Uçuş Yapacak

Türk Hava Yolları (THY) Brezilya merkezli havayolu şirketi GOL Havayolları ile kod paylaşımı ve sık uçan yolcu programı anlaşması imzaladı.

Ana üssü İstanbul Havalimanı'ndan Brezilya'nın Sao Paulo şehrine karşılıklı olarak haftada 7 kez sefer düzenleyen THY, bu anlaşma ile birlikte Afrika, Asya, Uzak Doğu ve Orta Doğu'dan gelen yolcularını, GOL Havayolları'nın Brezilya'da uçtuğu şehirlere ve ayrıca bölgedeki Asuncion, Santiago, Montevideo ve Lima noktalarına ulaşmalarını sağlayacak. Yolcular biletlerini doğrudan THY satış kanallarından temin edebilecekler Brezilya makamları tarafından onaylandıktan sonra başlayacak anlaşmayla birlikte iki havayolu şirketi sık uçan yolcu programı alanında da iş birliğine gitti. İlk olarak mil harcama ile başlayacak olan ve yolcu programlarının entegrasyonuyla Miles&Smiles ve Smiles sadakat programı üyeleri her iki havayolu ile seyahat ederken mil kazanıp harcama imkanına sahip olacaklar.

TİCARİ İLİŞKİLERE KATKI SAĞLAYACAK

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu anlaşmayla birlikte İstanbul-Sao Paulo direkt seferlerinin devamında yolcuları GOL ile Brezilya iç hat uçuşlarında alternatif bir seyahat deneyimi sunacaklarını belirterek "Ortaklık vesilesi ile ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkilere de katkıda bulunmak bizim için memnuniyet verici olacak" dedi.

BİZİM İÇİN MUTLULUK VERİCİ

GOL CEO'su Paulo Kakinoff ise " THY yolcularının bu anlaşma ile Brezilya içinde en fazla noktaya ulaşmalarını sağlamak GOL için mutluluk verici. Bununla birlikte, THY' nın geniş uçuş ağı GOL bağlantılı seferleri ile birleşince, tüm dünyadan yolcuların Brezilya'nın güzelliklerini tanımalarına yönelik farklı bir fırsat sağlayacağından dolayı da son derece memnunuz" diye konuştu

Yazarlar