SON DAKİKA
Tarih : 2024.06.03 16:53:56

THY ve Pegasus Dubai’ye Çıkartma Yaptı

Geçen yıl İstanbul’da Pegasus Havayolları sponsorluğunda gerçekleşen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Genel Kurulu bu sene Emirates sponsorluğunda Dubai’de yapılacak.

IATA’nın 80’nci Yıllık Genel Kurul Toplantısı (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi’ne Türkiye’den Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve Genel Müdür Bilal Ekşi ile Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane ve Genel Müdür Güliz Öztürk ekipleriyle katılıyor.

IATA Yönetiminde iki Türk

IATA Yönetim Kurulu’nda iki isim yer alıyor. 2022 yılında yapılan seçimli toplantıda THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat 3 yıllığına, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane’nin ise görev süresi doluyor ve 3 yıllık için yeniden aday gösterildi.

Zirvede havacılığın karşı karşıya olduğu kritik sorunları ele alınacak. Hükümetlere ve regülasyon yapan kurumlara mesajlar verilecek. Özellikle özel sektör tarafından işletilen ve havayoluyla ulaşımı pahalı hale getiren havalimanları yine gündem de olacak. 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdü, güvenlik, finansal sürdürülebilirlik ve diğer önemli sektör konuları değerlendirilecek.

Yazarlar