SON DAKİKA
Tarih : 2019.01.14 15:14:18

Tahran’da Kargo Uçağı Düştü

İran'ın başkenti Tahran'a bağlı Sefadeşt kırsalında Boeing-707 tipi kargo uçağı düştü. İran medyası, uçakta bulunan 16 kişiden 15’inin öldüğünü duyurdu. Kırgızistan'a ait bir kargo uçağı İran'ın başkenti Tahran'ın kuzeybatısındaki Kerec kentinde havaalanına inişi sırasında düştü,16 kişi hayatını kaybetti.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Kırgızistan'ın Bişkek kentinden Kerec'teki Peyam Havalimanı'na gitmek üzere havalanan Boeing 707 tipi kargo uçağı, kentteki Fetih Havalimanı'na zorunlu iniş yaptığı sırada yerleşim yerine düştü. Kaza nedeniyle çevrede bulunan evlerde yangın çıktığı kaydedildi.

Uçakta bulunan 16 kişinin öldüğü, 1 kişinin ise sağ kurtulduğu aktarıldı. Kırgızistan'dan açıklama Kırgızistan’tan da olayla ilgili bir açıklama geldi. Kırgız yetkililer, düşen kargo uçağının İran’da bulunan Payam Hava Yolları’na ait olduğunu duyurdu İranlı üst düzey yetkililer, “Kazanın detaylarıyla ilgili olarak elimizde net bir bilgi yok” açıklamasını yaptı. Olayla ilgili inceleme ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yazarlar