SON DAKİKA
Tarih : 2017.10.30 01:17:34

Tarihin En Gizemli Suçlusu Nasıl Kayboldu

1971 yılında, ABD'de yaşanan bir uçak kaçırma olayı o kadar tuhaftı ki faili tarihin en gizemli suçlusu olarak anılmaya devam ediyor. "Kusursuz suç olur mu?" sorusu daima akılları kurcalamıştır.

Bunun en ilginç örneği olan D. B. Cooper da tarihin en gizemli ve bu açıdan bakarsak "başarılı" suçlusu. Aradan geçen 46 yıla rağmen ne kendisi bulunabildi ne de arkasında bıraktığı bir iz. Böylece FBI, geçtiğimiz yıl artık kendisinin peşini bıraktığını açıkladı. Sebebi ise bundan sonra Cooper'ı aramanın boşa kürek çekmek olacağını düşünüyor olmalarıydı. Yeteri kadar zaman ve emek harcadıklarını söyleyen yetkililer, Cooper davasını artık arşivlere kaldırdıklarını açıkladı.

ÜZERİNDE TAKIM ELBİSESİ VARDI

D. B. Cooper 24 Kasım 1971'de Portland'da Seattle'a giden bir uçağın, yalnız, sıradan görünümlü, iyi giyimli bir yolcusuydu. Uçak havalandıktan sonra ise tarihin en tuhaf hava korsanlığı hikayesinin baş kahramanı olmasına giden süreç başlamış oldu.

BOMBA DİYE GÖSTERDİĞİ KABLO YIĞINIYDI

Servis için yanına gelen hostese yanındaki çantada bir bomba olduğunu ve istediği an uçağı havaya uçurabileceğini söyledi. İnanmazsa çantayı açıp gösterebilirdi de. Hostesin dehşete kapıldığı o anda Cooper çantasını araladı ve istedikleri yapılmazsa uçağı o saniye patlatacak olan bomba düzeneğini gösterdi. Aslında bu bir kablo yığınında başka bir şey değildi ama hostesi ikna etmeye yetmişti. 200 BİN

DOLAR VE 4 ADET PARAŞÜT İSTEDİ

Durum pilota bildirildi. Uçak gideceği havalimanına sağ salim indi ama Cooper'ın yolcuları ve kabin ekibini bırakmak için bir şartı vardı. 200 bin dolar para ve 4 adet paraşüt. Uçakla birlikte Mexico City'e gidecek, orada da pilotu serbest bırakacaktı. Anlaşma sağlandı ve uçak tekrar havalandı.

NEHİR ÜZERİNDE UÇAKTAN ATLADI

Uçak Nex Mexico'ya doğru giderken, Columbia Nehri üzerinde Cooper uçağın arka kapısını açtı kendini boşluğa bıraktı. Sadece Boing 727 tipi uçakların kuyruk kısmında bulunan kapıdan atlayıp paraşütünü açmış ve gözden kaybolmuştu. Son derece soğuk ve karlı bir günde, yerden kilometrelerce yukarıda, yüksek hızda seyreden bir uçaktan paraşütü ve 200 bin dolar parayla atlayan bu adamdan bir daha hiçbir iz bulunamadı.

BİR DAHA İZİNE RASTLANMADI

İnmiş olabileceği geniş bir alanda yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. Bu gizemli adamı her yerde arayan FBI, hiçbir yerde ne kendini ne de onu gören, duyan, tanıyan birine rastlamadı. Olaydan 9 yıl sonra, Cooper'ın atladığı bölgenin yakınlarında 5800 dolar para ve bu uçakların kuyruk kapısının nasıl açıldığını gösteren bir kitapçık bulundu. Paraların seri numarası Cooper'a teslim edilenlerle aynıydı. Polisler bunun üzerine o alanda tekrar delil araştırmak için işe koyuldular ama bölgedeki St. Helens Yanardağı'nın aynı günlerde patlaması üzerine her yer küllerle kaplanarak olası tüm delillerin üstü örtülmüş oldu. Ayrıca ne uçakta ne de başka bir yerde Cooper'a ait parmak izine rastlanamadı.

ÇÖZÜLEMEYEN TEK VAKA

FBI geçtiğimiz yıl, üzerinden 45 sene geçtikten sonra davayı kapattı ve D. B. Cooper olayı ABD tarihinin çözülemeyen tek uçak kaçırma olayı olarak tarihe geçti.

COOPER OLDUĞUNU İDDİA ETTTİ AMA DOĞRULANAMADI

1995 yılında hayatını kaybeden 2. Dünya Savaşı gazisi bir paraşütçünün ölmeden üç gün önce eşine Dan Cooper olduğunu itiraf etmesine ve ikisinin gençlik fotoğrafları birbirine çok benzemesine rağmen bu iddia hiçbir zaman doğrulanamadı.

Yazarlar