SON DAKİKA
Tarih : 2018.09.20 11:12:31

Teknofest Bugün Kapılarını Açıyor

İstanbul Yeni Havalimanı'nda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen Teknofest, 20 Eylül saat 12.00'da yapacağı açılışla etkinliklere başlıyor. Teknoloji alanında geleceğin gelişme ve ihtiyaçlarının konuşulacağı seminerler, uçuş deneyimi yaşatan yaşatan dikey rüzgar tüneli gibi etkinlikler ve yerli üretim araçların sergileneceği Teknofest'te 09.00'da başlayacak etkinlikler 18.00'a kadar sürecek. Teknofest'in kapanış günü ise 23 Eylül olacak.
Birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Teknofest, 20 Eylül sabahı kapılarını ziyaretçilere açtı. Yarışmalar, konserler, bilgilendirici sunumlar ve uçak sergileri gibi birçok etkinliği içerisinde barındıracak olan Teknofest'te, öğrencilerin yapmış olduğu teknoloji çalışmaları da ziyaretçilerle paylaşılacak.
 
Teknofest İstanbul kapsamında; Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanı sıra Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hack İstanbul 2018, Dünya Drone Şampiyonası, THY Seyahat Hackatonu, havacılık gösterileri, seminerler, sergiler, rüzgar tüneli ve Planetaryum, teknoloji ve eğitim atölyeleri, konserler ve aktiviteler düzenlenecek. Katılımcı firmaların standlarının yer alacağı fuar alanı da etkinlik süresince ziyaretlere açık olacak.
 
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen yarışmaların destekçileri arasında, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedefinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, TÜBİTAK ve TÜRKSAT yer alıyor. TEKNOFEST İstanbul’da birbirinden renkli, çocuklar ve gençler başta olmak üzere her yaş grubundan ziyaretçiye keyifli deneyimler sunacak etkinlikler düzenleniyor.
 
 
 
Festivalin diğer paydaşları arasında AA, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Demirören Medya, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı, HAVELSAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Turkuvaz Medya Grubu, TRT, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türk Medya ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.
 
MİLLİ TEKNOLOJİLER, SANAL GERÇEKLİK UYGULAMASIYLA GÖRÜLEBİLECEK
 
Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi de bir süredir üzerinde çalıştığı sanal gerçeklik uygulamasını festival ziyaretçilerinin kullanımına sunacak. Uygulamayla şirketin ürettiği ve geliştirme çalışmaları yürüttüğü uçak ve helikopterler birebir ölçülerinde yakından görülebilecek.
 
Gözlüğü takanlar, kendilerini içinde insansız hava aracı ANKA, Milli Muharip Uçak, T625 helikopteri, Göktürk-2 uydusu, jet eğitim ve yakın destek uçağı Hürjet, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve Atak helikopterinin yer aldığı bir "sanal hangar"da bulacak.
 
Ziyaretçiler ellerindeki kontrol cihazını kullanarak hangar içinde, ürünler arasında ve etrafında dolaşabilecek, yakın mesafelerden ürünleri görebilecek.
 
TÜRKİYE'NİN İLK KAPSAMLI ROBOT SİMÜLASYONU YARIŞMASI
 
Simülasyon yarışmaları yapay zeka araştırmaları için oldukça yoğun kullanılıyor. Bunların en çok bilinenlerini DARPA'nın düzenlediği DARPA Robotics Challenge (DRC) ve NASA'nın düzenlediği Space Robotics Challenge oluşturuyor.
 
İki yarışmada da kullanılan açık kaynak simülasyon ortamı (Gazebo robotik simülatörü) TEKNOFEST'te de olacak. Bu yarışmalarda tek robot için geliştirilen beceriler test edilirken, TEKNOFEST'teki kullanım bir ilk olarak kayda geçecek. Yarışma aynı zamanda Türkiye'de yapılan ilk kapsamlı robot simülasyonu yarışması olarak da dikkati çekiyor.
 
Teknofest bugün kapılarını açıyor
 
 
TEKNOFEST'E NASIL GİDİLİR?
 
Katılımın ücretsiz olduğu festival ile Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefleniyor. Festivale ulaşım da İstanbul’un farklı noktalarından İETT otobüsleriyle ücretsiz olarak sağlanıyor.
 
İETT katılımcıların, festivale rahat ve  hızlı gidebilmesi için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri  planladı. Saat 09.00-19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması yapılacak.
 
Sefer planlaması yapılan merkezler şöyle:
 
Taksim Gümüşsuyu                İETT peronları
Mecidiyeköy E-5 yanı            İETT peronları
Kadıköy İskele                       İETT peronları
Beşiktaş İskele                       İETT peronları
Üsküdar İskele                       İETT peronları
Ümraniye Tepeüstü                İETT peronları
Yenibosna Aktarma İstasyonu İETT peronları
Eminönü Sahil                        İETT peronları
Hadımköy Sondurak              İETT peronları
Eyüpsultan Feshane               İSPARK otoparkı
Maltepe                                  Metro İstasyonu
Kartal E-5                              İETT peronları
Büyükçekmece                       Tuyap Merkezi
Küçükçekmece Stad yanı      İETT durağı
Sarıyer son durak                   İETT peronları
Seyrantepe                             Metro İstasyonu

Yazarlar