SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.16 18:03:28

Televizyoncu Gülhan Tasarım İşine Girdi

Gülhan'ın Galaksi Rehberi adlı eğlenceli gezi programı ile tanınan televizyoncu Gülhan Şen tasarım işine girerek birbirinden rengarenk şapkalar tasarlamaya başladı."Galaksi" adlı kendi markasını yaratan Gülhan'ın el emeği olan şapka tasarımları şimdiden büyük ilgi gördü.

Televizyoncu Gülhan Şen, ailesi ile zaman geçirmek ve dinlenmek için 9 yıllık gezi programına kısa bir süreliğine ara verdi. Gülhan'ın Galaksi Rehberi adlı programında giydiği rengarenk kıyafetler ve taktığı aksesuarlarla dikkat çeken Gülhan, verdiği arada da tasarım işine girerek kendi markasını yarattı.Galaksi adı verdiği markasında da programda kullandığı gibi birbirinden rengarenk tasarımlara yer veren ve kendi el emeği olan şapkalar tasarlayan Gülhan,"Biraz çocuksu ve masalsı olan bu tarzı sevenler için şimdi birşeyler tasarlamaya başladım çünkü ne yazık ki ruhu hep çocuk kalan büyük kızlar için bu tarz ürünler bulmak zor. Hobi olarak kendim için broşlar, şapkalar yapıp takıyordum. Bunu Instagram üzerindeki paylaşımlarımdan görüp, beğenen ve yine bu tarz neşeli şeyler satan King Naked butiği bu ürünleri sevenlerimle buluşturmayı önerdi" dedi.

TASARAMLARI KENDİSİNE AİT

Tasarımlarını yaptığı keçe şapkaları Nepal'den getirtiğini belirten Gülhan, "Şapkalar yüzde yüz yünden yapılmış ve toptancısı tarafından Nepal'den ithal ediliyor.Üzerlerine yaptığım tasarımlar da yüzde yüz el emeği göz nuru ve tamamen bana ait. Birkaç modelden oluşan, sınırlı sayıda şapkalar tasarladım.Tasarımlarımı, zaten benimle örtüşmüş olan "Galaksi" markası altında topladım.Şapkaların üzerine yaptığım tasarımlarda genellikle keçeler ve boncuklar kullanıyorum malzeme olarak. Motiflerdeyse masal karakterleri, çiçekler, böcekler, hayvanlar ve tabii ki seyahatlerimden esintiler var" diye konuştu

"ŞAPKA YAPARKEN BOYNUM TUTULDU"

Bir şapkayı eline aldığı zaman onun üzerine nasıl bir tasarım yapacağını rengi ve şekli belirlediğini dile getiren Gülhan," Ona bakınca kafamda birşeyler canlanmaya başlıyor ve önce kağıt üzerine çizimini yapıyorum, ardından asetata kalıbını çıkartıyorum ve keçe kumaşlardan parçalarını kesiyorum. Sonrası da saatlerce dikiş, nakış ve ince işçilikle geçiyor. Moskova şapkamı yapmak iki günümü aldı ve yaptıktan sonra boynum tutuldu.Yaz için daha ince kumaşlı şapkalara farklı malzemelerden tasarımlar yapmayı düşünüyorum. Ürettiğin birşeyin beğenilerek alınıp kullanılması çok mutluluk verici. Zaman buldukça tek tük sayıda dahi olsa birşeyler yapmaya devam etmeyi düşünüyorum Galaksi markası için.Ürünleri kingnaked.com internet sitesinde bulabilirler" şeklinde konuştu.

NELER TASARLIYOR

Gülhan dünya şehirlerini de tasarladığını ifade ederek şunları söyledi;"Mesela en son bir Moskova şapkası yaptım matruşkalı ve Kızıl Meydan'lı... Onun dışında "Kırmızı Başlıklı Kız" konseptli bir şapkam var, en popüleri ve ilgi göreni o şu ana kadar. "Galaksi" temalı olan var, iki mutlu robotu yansıtan var. Kurbağa Prens'e gönderme yapan bozuk para keseleri de yaptım yeni ürünler arasına.Yakın zamanda koleksiyona eklemeyi planladığım birkaç model de Londra, Japonya, Alice Harikalar Diyarı'nda temalı"

Yazarlar