SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.15 15:53:42

Tepki Çeken Uçak Ercan Havalimanı’ndan Ayrıldı

Gelişi ile birlikte birçok iddiaya neden olan, Lapta Marina Projesi için teknik heyeti taşıyan o uçağın Ercan Havalimanı’ndan ayrıldığı öğrenildi. Ülkemize gündem olmasına neden olan ve basında geniş yer alan, heyeti getiren özel uçağın Ercan Havalimanı’ndan ayrıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Turizm Bakanlığı, özel uçakla ülkemize gelen heyetle alakalı haber hakkında, “Heyet Lapta Marina projesinin hayata geçirilmesi için gerekli teknik çalışmaları tamamlamak üzere Adamıza geldi” açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre özel uçakla gelen heyetin bir kısmının Lapta Marina Projesi’nin hayata geçirilmesi ile ilgili ekipken, diğer yarısının da Alsancak’ta Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve "Gazi" unvanını alan çıkarma gemisi TCG Ertuğrul’un “açık hava müzesi” olarak 20 Temmuz’da hizmete girmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında KKTC’de olduğu belirtilmişti. Adaya gelmesi ve yolcularının karantinaya tabi tutulmaması, günlerce devam edecek bir tartışmayı da alevlendirmiş oldu.

Yazarlar