SON DAKİKA
Tarih : 2022.08.08 17:25:30

Terk Edilmiş Boeing 737’nin Gizemi

Bali'de geniş bir tarlanın ortasında duran terk edilmiş Boeing 737 tipi uçağın gizemi bir türlü çözülemiyor. Uçak büyük merak uyandırırken kimse buraya nasıl geldiğini bilmiyor. Büyük bir otoyolun yanına park edilmiş ve yakın çevresinde herhangi bir havaalanı bulunmuyor. Etrafta kimseciklerin olmadığı, terk edilmiş bir tarlada ortaya çıkan yolcu uçağının sırrı çözülemedi.

KİMSE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYOR

Terk edilmiş bir Boeing 737, Bali'deki bir tarlanın ortasına park edilmiş durumda ve birçok gezgin, uçağın oraya nasıl geldiği konusunda fikir yürütse de işin içinden bir türlü çıkamıyor. Büyük uçak, bir turizm merkezi olan Pandawa sahilinden çok uzak olmayan Raya Nusa Dua Selatan Otoyolu yakınında bir kireçtaşı ocağında oturmuş durumda.

MERDİVENLERİ BİLE HAZIR

Bazı Balililer, uçağın, içinde bir restoran kurmaya hevesli hırslı bir girişimci tarafından oraya atıldığını öne sürüyor. Uçak, ön girişe yaslanmış halde görülen pist merdivenleriyle oturuyor.

PARÇALARI BURADA MONTE EDİLDİ

Uçak, bir seyahat rehberinin yönlendirmesi, fark edilmesinin zor olduğunu yazması ve nakliye konteynırlarının yanında olduğunu söylemesiyle turistik bir cazibe merkezi haline geldi. Büyük bir otoyolun yakınındaki arazide bulunan 737'nin parçalarının buraya getirildiği ve turistik bir cazibe merkezi olması için sahada yeniden monte edildiği söyleniyor.

BAŞKA TERK EDİLMİŞ UÇAKLAR DA VAR

Adadaki tek "emekli Boeing 737" bu değil. Diğer bölgelerde, bazıları turistik olarak kullanılan, diğer uçaklar da tespit edildi. Bunlardan biri, kanadı restoranın duvarında duran Dunkin Donuts'ın hemen yanında duruyor. İnsanlar bu uçağın da oraya nasıl geldiğini bilmiyor. Kuta Plajı'ndan 6 km uzaklıkta bulunan bu uçağın bir etkinlik mekanı, terk edilmiş bir restoran veya birinin yeni evi için kullanılacağı düşünülüyordu.

Yazarlar