SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.11 14:28:56

Terör Korkusuyla Köln’e Acil İniş Yaptı

Slovenya-İngiltere seferi yapan Easyjet şirketine ait yolcu uçağı, terör saldırısı endişesiyle Köln Bonn Havalanı’na acil iniş yaptı.
ALINAN bilgiye göre 151 yolcusuyla Slovenya’dan İngiltere’ye giden uçakta bir kişi, iki yolcunun terör saldırısı üzerine konuştuğunu duydu ve hosteslere bilgi verdi. Bunun üzerine uçağın pilotu da Köln Bonn Havaalanı’na terör saldırısı gerekçesiyle acil iniş izni istedi. Havaalanında geniş güvenlik önlemleri alındı, uçak seferleri bir süre durduruldu. Pist, Easyjet’e ait uçağın inişine hazır hale getirildi. Uçak iner inmez tüm yolcular güvenli şekilde uçaktan indirildi. Hepsi teker teker sorgudan geçirildi.
 
ÜÇ KİŞİNİN SORGUSU SÜRÜYOR
 
Yolcular arasında bulunan üç kişi ise sorgusu yapılmak üzere Köln Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan üç şüphelinin sorgusu devam ediyor. Üç yolcudan birine ait olan sırt çantası ise bomba imha ekipleri tarafından içinde patlayıcı olabileceği şüphesiyle patlatıldı. Polis, çantadan ne çıktığına dair ise bir açıklama yapmadı. Edinilen bilgiye göre yolculardan biri iki yolcunun terör saldırısı üzerine konuştuğunu duyunca bunu hostesler aracılığıyla pilota iletti. Pilot da tedbir amaçlı acil iniş izni istedi.

 

Yazarlar