SON DAKİKA
Tarih : 2021.12.07 14:54:38

The Helicopter Company, Sipariş Ettiği 26 Adet Uçak ile Filosunu Genişletiyor

Kamu Yatırım Fonu (PIF) tarafından Suudi Arabistan Krallığı’nda ticari uçuş yapma lisansı alan ilk ve tek helikopter hizmetleri sağlayıcısı The Helicopter Company (THC), Airbus Helicopters ile ikinci bir satın alma anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşma, THC Yönetim Kurulu Başkanı Raid İsmail ve Airbus Helicopters CEO’su Bruno Even tarafından Ekselansları Halid Al Falih, Yatırım Bakanı Ekselansları Franck Riester ve Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanlığı delegesinin katılımları ile imzalandı.

Ortaklık, 20 adet yeni beş palli H145 ve 6 adet ACH160 modelinden verilen sipariş ile Genel Havacılık şampiyonu olarak heyecan verici yeni bir yolculuğun duyurulmasından önce THC’nin bölgesel filosunun genişlemesine katkıda bulunacak. Tüm helikopterler, geleneksel havacılık yakıtlarına alternatifler geliştirmede ve helikopter uçuşlarının dekarbonizasyonunu sağlamada önemli bir kilometre taşını işaret eden en son teknolojilere ve biyoyakıt uyumlu motorlara sahiptir.

2019 yılında hizmete başlayan THC, lüks turizm ve hava yolculuğu hizmetlerine yönelik artan talebi karşılamanın yanı sıra Suudi Arabistan’da 2030 Vizyonunun gerçekleşmesini destekleyen ve uzun vadeli ticari getiri sağlayan yeni sektörleri harekete geçirme stratejisinin bir parçası olarak PIF tarafından kuruldu. THC daha önce iç turizm destinasyonlarına erişimi artırmak ve havadan çekim ve ölçümleme gibi hizmetler sunmak için 10 adet Airbus H125 helikopteri satın almak üzere bir anlaşma imzalamıştı ve şimdi filosuna H145 ve H160’ın katılması ile hizmetlerini daha da genişletiyor.

THC Yönetim Kurulu Başkanı Raid İsmail, “Misyonumuz dünya standartlarında bir Ulusal Havacılık şampiyonu yaratmaktır ve bugün, güvenilir ortağımız Airbus ile imzaladığımız bu anlaşma, 2030 Suudi Vizyonunu gerçekleştirmeye odaklanan ulusla birlikte büyüme yolculuğumuzda önemli bir kilometre taşıdır. Bu anlaşma, THC’nin piyasa talebini karşılayan ve Krallığın, daha geniş havacılık sektörünün gelişimini destekleyen ileri teknoloji ile yeni hizmetler sunma vaadinin bir parçasıdır” dedi.

Airbus Helicopters CEO’su Bruno Even, “THC’nin bir kez daha ürünlerimize ve ekiplerimize duyduğu güvenden ötürü gururluyuz ve ortaklığımızın genişlemesinden dolayı şahsen heyecan duyuyorum. Portföylerine değer katacağından emin olduğumuz beş palli H145 ve ACH160 ile THC, Airbus’ın en son yeniliklerinden tam anlamıyla faydalanarak ülkedeki operasyonlarını geliştirecek” dedi.

Yazarlar