SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.17 13:19:36

Ticari Uçak Hizmetleri Pazarı 2041 Yılına Kadar Değerini İkiye Katlayacak

Airbus güncel Küresel Hizmetler Öngörüsü’ne (GSF) göre hizmet pazarının 2023'te pandemi öncesi seviyelerine toparlanmasını ve önümüzdeki 20 yıl içinde değerinin iki katına çıkmasını bekleniyor (bugün 95 milyar dolardan, 2041'de 230 milyar doların üzerine). Sonuç olarak, dünya filolarını günlük olarak uçuran havacılık hizmetlerinde çalışan insan sayısının iki milyon daha artması bekleniyor.

Airbus Programlar ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Philippe Mhun, "Hizmet işlerinde çalışan milyonlarca insan her gün -ki onlar perde arkasındaki gizli şampiyonlar- küresel uçak filomuzun uçmasını sağlıyor. Tek başına pilotların, kabin ekiplerinin ve bakım uzmanlarının sayısı 2041'e kadar iki milyon kişi daha artmaya hazırlanıyor" şeklinde görüş belirtiyor. Philippe Mhun “Operasyon ve bakım alanında hızlanan dijitalleşmenin yanı sıra hizmette olan en son nesil uçakların daha yüksek bir oranı, sektörümüzün verimliliğini daha da artırmak, yakıt tüketimi ve emisyonları azaltmak için yeni araçlar ve çalışma yollarından yararlanarak yeni beceriler ve iş yaratma için büyük bir gereksinime yol açacak.” diyor.

Yıllık %3,7'lik birleşik büyüme oranı, yüksek vasıflı işgücüne her zamankinden daha fazla talep yaratacak ve 585.000 yeni pilot, 640.000 yeni teknisyen ve 875.000 yeni kabin ekibi ile önümüzdeki yirmi yılda hizmet pazarının değerinin iki katına çıkmasına yol açacak. Operatörler ana işlerine daha fazla odaklandıkça, uçak kullanılabilirliğini ve verimliliğini artırmaya yönelik hizmetler giderek daha fazla dış kaynaktan sağlanacak ve bu sağlayıcıların piyasası güçlenecek. CO2 nötr hedeflerini desteklemek, aynı zamanda verimliliği en üst düzeye çıkarmak için bu hizmetlerin lokomotif gücü sürdürülebilirlik olacak; dijitalleşme, bağlantı sağlama ve inovasyon da bu hizmetleri etkin kılacak.

Mhun sözlerini şöyle sonlandırıyor: “GSF, stratejimizi onaylıyor ve biz kendimizi hazır hissediyoruz. Müşteri deneyimi önceliğimizdir. Müşterilerimize verdiğimiz değer, Airbus Skywise dijital yeteneklerimizin gücü ile sürdürülebilir hizmetler ve yeni enerjiye geçiş sürecinde başarımızın temeli olacaktır. Müşterilerimiz ve tüm toplum operasyonlarımızın merkezinde yer alırken havacılık hizmetleri, en gelişmiş ve uluslararası endüstrilerden biri olmaya devam edecektir.”

Yazarlar