SON DAKİKA
Tarih : 2018.08.02 01:40:19

Tuba Ünsal Hayat Kurtardı Ama Uçağı Kaçırdı

Tuba Ünsal, Budapeşte uçağını beklerken kalp krizi geçiren bir yolcunun hayatını kurtardı. Olayın şokunu atlatamayan oyuncu, uçağı kaçırdı. Tuba Ünsal, önceki gün Atatürk Havalimanı’nda Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye giderken, yanındaki yolcu kalp krizi geçirince, ilk müdahaleyi yaptı. Olayın şokunu atlatamayan oyuncu, kapıda beklemesine rağmen anons çağrısı yapılmayınca uçağı kaçırdı. Yaşadıklarını Instagram’da anlatan Ünsal, “Kontuarda bir yolcu kalp krizi geçirdi. İlk yardım müdahalesini yaparken kafam gitti. Sonra kapıya geçtim. Önümde uçağın ekibi ve insanlar vardı. Sonrasında kapı kapandı. Ben orada beklediğim halde bir kişi uyarmadı ve anons edilmeyince uçak kaçtı.

Yeni bilet almak için 1.5 saat uğraştım. Hatam olmadığıyla ilgili evraklar doldurdum. THY artık uçağın kapısında olsanız bile, anons yapılmıyormuş, herkes dikkatli olsun” diyerek bilgilendirdi. Duygulanan Ünsal, “Herkes ilk yardımı öğrenmeli. Burnunuzun dibinde birisine bir şey olduğunda sağlık ekibinin gelmesini beklemek acı… Ömrümden ömür gitti” diyerek takipçilerini uyardı. Diğer Budapeşte uçuşunu bekleyen oyuncu mağazaları gezdi.

TEŞEKKÜR MAİLLERİ ALIYOR

Ünsal’ın kurtardığı kişi ise THY’de pilotluk yapan bir kişinin babası çıktı. Oyuncuya teşekkür eden Tunç Şenkal, “Babama yardım ettiğiniz için teşekkürler… Ufak bir tansiyon düşmesi sonucu bu olayı yaşadık. Biletinizde problem olursa abim pilot, gerekli yerlere durumu iletecek” dedi. Ünsal’a daha sonra ise Türk Hava Yolları da teşekkür ederek, sonraki uçuşta ücret almayacaklarını belirtti.

Yazarlar