SON DAKİKA
Tarih : 2018.09.17 13:23:37

Türk Böğurtleni Turkish Cargo İle Dünya Pazarında

Dünyanın 122 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo; lezzeti, aroması, iri yapısı ve kalitesiyle öne çıkan Chester türü Türk böğürtlenini, korumalı ve iklimlendirmeli araçlarla muhafaza ederek farklı coğrafyalara taşıyor.

Soğuk zincir statüsünde 2°C‘de, Türk Hava Yolları’nın yolcu uçaklarıyla sevki sağlanan böğürtlenler, Dubai, Cidde, Riyad ve Hong Kong’a taze bir şekilde ulaştırılıyor. Türkiye’deki en büyük böğürtlen üretim alanı olan Batman ili ve çevresinde; Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yetişen bu özel böğürtlen türü; antioksidan, vitamin, mineral ve aroması bakımından zengin, 13,5 briks şeker oranı ile diğer böğürtlen türlerinden ayrışan bir lezzete sahip.

Hassas bir ürün olan ve yüksek sıcaklıklara maruz kalmaması için güneş doğmadan toplanıp paketlenen böğürtlenler, Turkish Cargo’nun yüksek standartlara sahip kargo terminalinde bulunan soğuk hava depolarında hiçbir ısı kaybına uğramadan, korunaklı bir şekilde saklanıyor.

İhracatçı Mehmet Sabit Ceylan; ‘’Misyonumuz; milli bir kalkınma hamlesinin parçası olarak bölgemizde üretilebilecek ürünlerin geliştirilmesi, lojistik, sanayii altyapısının oluşturulması ve uluslararası pazara sunulmasını sağlamaktır. Şu anda bunu taze meyve, donuk meyve, meyve suyu konsantresi ve meyve suyu üreterek gerçekleştiriyoruz. Antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin, iri yapısıyla ve kalitesiyle öne çıkan bu böğürtlenler bizim topraklarımızda yetişiyor. Yüksek şeker yoğunluğu ve 20 renk kırmızı içeren nadide böğürtlenlerimizi Turkish Cargo ile sınırlarımızın ötesine ulaştırıyoruz. Ülke olarak başarıya ulaşılmasındaki en önemli desteklerden biri bizi uluslararası pazara ulaştıracak olan Turkish Cargo’nun kaliteli hizmeti olacaktır. Turkish Cargo’nun hızı ve kapasitesi biz ihracatçılar için büyük bir fırsat oluyor’’ dedi.

Turkish Cargo, üreticiye sunduğu imkânlarla Türk böğürtleninin hem raf ömrünün uzunluğuna hem de yeni ülkelere açılmasına önemli bir katkı sağlayarak Türk ekonomisine olan desteğini de bir kez daha kanıtladı. Dünyanın herhangi bir ülkesinden gelen ithalat-ihracat talebine rahatlıkla karşılık verebilen Turkish Cargo, sahip olduğu uçak filosu, operasyonel çeşitliliği ve soğuk hava taşımaları tedarik zinciri ile özel kargolar için güven oluşturuyor.

Yazarlar