SON DAKİKA
Tarih : 2024.06.04 14:12:41

Türk Hava Yolları 250 Uçak Alımı İçin Boeing ile Görüşüyor

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın Salı günü yaptığı açıklamaya göre Türk Hava Yolları şu anda Boeing (BA) ile potansiyel olarak yaklaşık 250 uçak satın almak için görüşüyor. Bu gelişme, havayolu şirketinin birkaç ay önce Avrupalı uçak üreticisi Airbus ile yaptığı önemli anlaşmanın ardından geldi.

Yakın zamanda verdiği bir röportajda Bolat, devam eden müzakerelerin öncelikle belirli fiyatların, ticari anlaşmanın şartlarının ve uçak motorlarıyla ilgili maliyetlerin belirlenmesine odaklandığını belirtti. Muhtemel sipariş Boeing'in 737 Max tek koridorlu uçaklarından 150 ila 175 tanesini içerebilir ve geri kalanı daha büyük 787 Dreamliner modeli olabilir. Bolat, bu görüşmelerin henüz ön aşamalarda olduğunu ve kesin bir anlaşmaya varmak için kesin bir takvim olmadığını belirtti.

Boeing ile yapılacak başarılı bir anlaşma, Aralık ayında Airbus'tan 230 uçak satın alma taahhüdünün ardından gelecek. Nisan ayında Bolat, havayolu şirketinin filosunu hem tek koridorlu hem de çift koridorlu modelleri içerecek 235 uçak daha ekleyerek genişletmeyi planladığını ifade etti.

Yazarlar