SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.17 18:51:54

Türk Hava Yolları Business Class Depo

Türk Hava Yollarının özel müşteriler için büyük paralar harcayarak hizmete sunduğu Business Class bölümü Afrikalı yolcuların uyanıklığı sayesinde depo haline getiriliyor.

Dış Hatlar gidiş katında bulunan ve özel müşterilerin kullanımı için hazırlanan kontuarların bulunduğu Business Class bölümünde Afrikalı yolcuların ülkelerine giderken yanlarında götürdükleri büyük koliler zaman zaman bu bölümü kullanan diğer yolcuların giriş çıkışlarını engelliyor. Özel hizmet almak için on binlerce lira ödeyerek check-in işlemlerini yaptırmak isteyen yolcular bu koliler nedeniyle yaşadıkları rahatsızlığı Türk Hava Yolları’na telefonlarını arayarak şikayetlerini dile getiriyorlar.

Daha çok iş insanları ve sanatçıların kullandığı bu bölümde Afrikalı yolcuların bu kolilerini kamyonlarla taşımaları da dikkatlerden kaçmıyor. Afrikalı yolcuların fazla bagaj ücreti ödememek için Business Class bilet alarak yolculuklarını daha ekonomik duruma getirmelerine hiçbir önlem alınmazken bu bölümü kullanan diğer yolcuların sayısında azalma olduğu da gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Her yolcu için ekonomi biletli yolcuların gidecekleri ülkeye bağlı olarak 20 ile 30 kilogram bagaj taşıma hakkı olurken Business Class bilet alan Afrikalılar sadece bilet parası vererek kamyonlarca valizi taşıyabiliyorlar. Ancak bu salonu kullanan diğer yolcular ise fazla para vererek özel bölümü kullanırken bu kargaşayı yaşamak zorunda kalıyorlar.

Yazarlar