SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.22 01:50:27

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı Ve Pilot Alacak

THY yeni personel alımı ilanı yayınladı. 1300 kişilik kabin memuru alımı ve pilot alacak. Başvuru yapacaklar için Türk Hava Yolları işçi alımı da yapıyor. İşte başkanının açıklamaları ve tüm detaylar.

Türk Hava Yolları işçi alımı yapılacağı ilan edildi

Yayınlanan ilana göre bünyesine 1300 boş kontenjanın doldurulması amacıyla kabin memuru alımı ve pilot alacak. Detaylar belli oldu. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat şu şekilde açıklamada bulundu “Alacağımız pilot 200’ü geçer ama uçuşa hazır ve istediğimiz tipte bulmamız zor gibi. 1.000 civarında kabine, 100 civarında da diğer bölümlere alıyoruz” dedi.

Maaşlar Hakkında Açıklama:

“2022 başında ücretlere yüzde 85 zam yaptık. Ayrıca her 6 ayda da enflasyon oranının üzerinde iyileştirme yapıyoruz. Mottomuz, şirket kazandıkça yatırıma ve çalışanlarına ağırlık verecek. 25 bin TL tüm yönetim kurulu üyesi için aynı. Göreve geldiğimde bu yılın bütçesi zaten hazırdı ve iyi yapılmış bir bütçeydi. 2022’nin biraz zor bir yıl olacağı baştan belliydi. Pandeminin bu yıl biteceğini hemen hemen tahmin ediyorduk. Şimdi yavaş yavaş 2019’un rakamlarını yakalamaya başladık. Aslında bu yıl, 2019’un yüzde 10 gerisinde rakamlar bekleniyordu ama şu an hamdolsun iyi gidiyor” dedi.

Hangi Bölümleri Okuyan THY’ de Çalışabilir

Kabine memuru olarak çalışmak isteyenler için memur alımı en az lise, pilot alımı ise en az ön lisans mezunlar arasından yapılacağı belli oldu.

İlan Tarihi Belli Oldu Mu?

Türk Hava Yolları kapsamında çalışmak isteyenler için henüz herhangi bir şart veya herhangi bir başvuru şekli verilmedi. Yakın bir tarihte alımların yapılması beklenilmektedir. 

Yazarlar