SON DAKİKA
Tarih : 2023.01.08 13:20:15

Türk Hava Yolları Sharm El Şeyh’te 10 Yılı Geride Bıraktı

Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları, ilk kez 2012 yılında seferlere başladığı Şarm El Şeyh destinasyonunda 10. yılını tamamladı. Bayrak taşıyıcının Mısır'da Kahire, Hurgada ve İskenderiye'den sonra dördüncü uçuş noktası olan Kızıldeniz kıyısındaki Şarm, etkileyici rotalarıyla yılın her dönemi tüm dünyanın ilgisini çekiyor.

İstanbul' a sadece 2.5 saatlik uçuş mesafesindeki tatil beldesine THY, haftada 10 sefer düzenliyor. Türk Hava Yolları misafirlerini, kış aylarında dahi renkli bir yaz tatili vadeden bu şehre İstanbul'dan yaklaşık 2,5 saatlik bir uçuşla ayrıcalıklı bir seyahat deneyimi ile ulaştırıyor. Güncel durumda haftada 10 frekans olarak gerçekleştirilen uçuşlar çoğunlukla yeni nesil ve çevreci A321 Neo, Boeing737 MAX uçaklar ile icra ediliyor.

THY GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLMUŞTUR: HEDEFİMİZ GÜNDE 2 SEFER

Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, "Şarm El Şeyh destinasyonu ile ilgili, "Kuzey yarım kürede kış aylarında dahi denize girme ve güneşlenme imkanı sunan Şarm El Şeyh kenti günden güne artan bir ilgiyle karşılaşıyor. Öyle ki halihazırda haftada 10 frekansa kadar uçuş gerçekleştirdiğimiz bu güzel şehre günde 2 sefer uçmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geride bıraktığımız 10 yılda yoğunlukla Avrupa'dan ilgi gören Şarm'ı gelecek yıllarda daha geniş bir coğrafyanın deneyimlemesi için de çalışmalarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz." dedi.

Küresel marka THY, Mısır'ın incisi Şahrm'ı dünyanın diğer 128 ülkesine bağlarken, bölge çoğunlukla Rusya, Fransa, Almanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinden ilgi görüyor. Sonrasında ise Asya ülkelerinin önemli ilgisi ön plana çıkıyor. Türkiye vatandaşları için bu şehri cazip kılan en önemli özelliklerden biri ise vize uygulamasının olmaması. El Salaam, Naama, ve Nabq bölgelerinden oluşan kent zamanla Türk turizmcilerin dikkatini bu bölgeye çekmiş. Bölgede 11 yıldır 5 tesisiyle turizm faaliyetini sürdüren Rixos oteller zinciri Avrupa ve Türkiye'den gelen konuklarına Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sergiliyor.

RİXOS MISIR OTELLERİ CEO'SU ERKAN YILDIRIM: OTELLER HAVAALANINA 10 DAKİKA MESAFEDE

Rixos Mısır Otelleri Ceo'su Erkan Yıldırım, Sharm' da iklim şartlarının 12 ay boyunca hem denize girebilme hem güneşlenebilme imkanını sağladığını, buranın sadece deniz, kum güneş üçlemesinden ibaret değil gezilecek çok nokta olduğunu belirterek, "Gelenlerin tatil süresince sıkılmadan hem eğlenip hem dinlenebileceği bir destinasyon diyebiliriz" dedi .

Ağırlıklı olarak İngiltere, Belçika Hollanda, Litvanya ve Estonya'nın yanı sıra vizelerin kalkmasından sonra Türkiye'den de çok sayıda tatilci ağırladıklarını belirten Yıldırım, "Türk vatandaşları için Sharm el Şeyh destinasyonuna vizeler tamamen kalktı, sadece rezervasyon bilgisi ve uçak biletiyle hiçbir vize ücreti ödemeden. 2 saat 15 dakika içerisinde İstanbul'dan ulaşabiliyorsunuz. Otellerimizin konumu da deniz kenarında havalimanına 10 dakika mesafede. Misafirlerimiz, kısa bir uçak yolculuğundan sonra havaalanına sadece 10 dakikalık bir mesafede bulunan otellerimize ulaşabiliyorlar. Türk oteli olduğumuz için hem Türk yönetici ve Türk personelle çalışıyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir yabancılık çekmeden hem yeme içme kültüründe hem de iletişim kurabilmede herhangi bir sorun yaşamazlar." diye konuştu.

5 otele ek olarak yapımı devam eden 5 projelerinin daha olduğunu belirten Yıldırım, Mısır genelinde mevcut 3 bin oda sayısını 3 yıl içerisinde 10 bin odaya çıkarmak hedefinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Yazarlar