SON DAKİKA
Tarih : 2023.02.23 15:08:17

Türk Hava Yolları’ndan Geri Alım Rekoru! Borsada Hareketlilik Başladı!

Deprem felaketinin ardından 5 gün kapalı kalan borsada hareketlilik başladı. Hisse geri alımlarının 25 milyar TL’yi aştığı açıklandı. İşte borsada yaşanan gelişmelere ilişkin ayrıntılar… Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından 8 Şubat tarihinde işlemlere kapatılan borsa, 5 gün kapalı kaldı.

Sermaye Piyasası Kurulu tekrar açılış için bir dizi tedbir alırken şirketler açılışın hemen ardından hisse geri alımlarını hızlandırmaya başladı. Şimdiye kadar açıklanan güncel verilere göre 80’in üzerinde şirket geri alım uygulamalarını devreye soktu. Hisse değerlerini koruyabilmek amacı ile geri alım programlarını devreye sokan şirketler, borsayı hareketlendirdi. Güncel duruma ilişkin paylaşılmış olan verilere göre 80’i şirket şimdiye kadar büyüklüğü 25 milyar TL’yi aşan tutarda hisse geri alım programı açıkladı.

TÜRK HAVA YOLLARI ÖNE ÇIKTI!

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılmış olan açıklamaya göre şirketler tarafından geri alınan paylar, 30 gün boyunca satılamayacak. Bu şart ile devam eden hisse geri alım programlarına yönelik bürokratik zorluklarının tolere edilmesinin ardından hızlanan geri alımlar, 25 milyar TL’yi aştı. Hisse geri alım programlarının süresi 3 ay ile 3 yıl arasında değişiklik gösterirken bu dönem içerisinde söz konusu imkandan 81 şirketin yararlanmış olduğu belirtildi. İlgili 81 şirket arasında bulunan Türk Hava Yolları’nın ise 9 milyar TL ile hisse geri alım programına sahip olduğu bildirildi.

Yazarlar