SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.26 01:25:06

Türk Hava Yolları ve Ampute Milli Takımı Şampiyonluğu Kutladı

Dünyanın en çok ülkesine uçan Türk Hava Yolları, finalde Angola’yı yenip Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Takımını kendi evinde ağırladı. Bayrak taşıyıcının Yeşilköy’deki Genel Müdürlük binasında gerçekleşen kutlama töreninde Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve şirket yöneticileri, milli takım teknik ekibini tebrik etti.

Bayrak taşıyıcı, Türk Hava Yolları Genel Yönetim binasında düzenlenen törende 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası finalinde Angola’yı Ömer Güleryüz, Rahmi Özcan (2) ve Serkan Dereli’nin golleriyle 4-1 yenerek ülkemize bu gururu yaşatan ay yıldızlı sporcularımıza ve teknik heyete aileleriyle birlikte kullanabilecekleri 200.000 mil hediye etti.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, ‘’Dünya şampiyonu unvanıyla bayrağımızı zirvede dalgalandıran Ampute Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Türk Hava Yolları olarak dünyanın en iyisi olmak için ortaya koydukları çabayı ve ülkemize yaşattıkları gururu taçlandırmak istiyoruz. #BizimÇocuklar ve teknik heyetteki her bir kahramanımız için Miles & Smiles Elite kart düzenleyecek ve kartlarına aileleriyle birlikte kullanabilecekleri 200 Bin hediye mil yükleyeceğiz. Spora ve sporcuya olan desteğimizi sürdürmeye, Türkiye’nin değerlerinin yükselişi için çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen ise ‘’Son dünya şampiyonu Angola’nın elinden; ‘sizden daha çok çalıştık ve sizden daha çok hak ediyoruz’ diye kupayı aldık. Sportif anlamda da ‘dünyada ampute futbol , Türkiye’den sorulur’ sloganı ile çıktığımız yolda zirvedeyiz ve huzurluyuz. 2026 Dünya Kupası öncesi 2024 Avrupa Şampiyonası var. Buralarda hizmet etmek, zirvede kalmak istiyoruz. Önce Avrupa sonra dünya şampiyonasına, bu saatten sonra kupaya olağanüstü bir durum olmadıkça talibiz. 2026’da aynı senaryo ile dünya kupasını üst üste 2 defa alıp, sonrasında 2030’da da Allah nasip ederse 3 olursa artık net bir başarı olur’’ ifadelerini kullandı.

Yazarlar