SON DAKİKA
Tarih : 2022.07.31 01:34:34

Turkish Cargo, Dünyanın En İyileri Arasında 4. Sırada

Türk Hava Yolları’nın (THY) kargo markası Turkish Cargo, haziran ayında gösterdiği performansla dünyanın en iyi 20 hava kargo şirketi arasında 4'üncü sırada yer aldı.

Uluslararası Hava Kargo Bilgi Sağlayıcısı World Air Cargo Data’nın (WACD) yayınladığı haziran ayı verilerine göre; yüzde 6.9 oranında daralma gösteren hava kargo pazarında Turkish Cargo'nun pazar payı yüzde 4.8 olarak gerçekleşti. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada Turkish Cargo'nun bu başarılı performansı ile WACD listesinde 4. sıraya yükseldiği belirtildi.

"2025 YILINDA, EN İYİ 3 HAVA KARGO MARKASINDAN BİRİ OLMA HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Açıklamada THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın görüşlerine yer verildi. Sonuçları değerlendiren Bolat, "Turkish Cargo'nun sergilediği bu başarı ülkemizi hava kargo sektöründe dünyanın merkezi konumuna taşımak için ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor.

Bununla birlikte, jeopolitik konumumuz ve altyapı imkânlarımız da hava kargo sektöründe ülkemizi daha önemli bir oyuncu konumuna taşıyacak. Böylece 2025 yılında, en iyi 3 hava kargo markasından biri olma hedefimizi planladığımız şekilde gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yazarlar