SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.19 16:53:37

Turkish Cargo Sefer Artıracak

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hayatı durma noktasına getiren Koronavirüsü nedeniyle havacılık olumsuz yönde etkilenirken Turkish Cargo, seferlerini artırma kararı aldı.

Dünya genelindeki seyahat kısıtlamaları ve yolcu talebinin düşüşü, yolcu uçaklarında oluşan kargo taşıma kapasitesini ciddi şekilde sınırlamasına rağmen; tüm dünyanın en büyük kargo kapasitesine sahip 6’ncı kargo uçağı filosuyla hareket eden başarılı marka, Türkiye’nin ihracatı ve kritik öneme sahip dış ticaretinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, filosunda bulunan tüm kargo uçaklarını tam kapasite kullanılacak şekilde bir planlama yapıyor.

Ülke otoritelerinin kısıtlarına ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın tedbir amaçlı uygulamalarına da riayet ederek olağan dışı talep değişkenliğine rağmen; Türkiye’nin üretici ve ihracatı için çözüm ortağı olmaya devam eden Turkish Cargo, son 4 yılda 13’ten 25’e çıkardığı mevcut kargo uçağı kapasitesine ilave olarak, yolcu filosunda bulunan uçaklar ile de kargo taşıma amaçlı hizmet vermeye başlıyor.

Ayrıca bu dönemde hava kargo akışını sürdürmenin hayat kurtaracağı bilinciyle hareket eden Turkish Cargo; Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) korona virüs ile küresel çapta mücadele için aldığı tüm çalışmaları destekliyor. Bayrak taşıyıcı milli marka Turkish Cargo, özel ekipleri ve operasyon birimleri ile çalışmalarına devam ederken, her zaman olduğu gibi rezervasyon sistemi 7/24 hizmet veriyor ve hava kargo taşımacılığında tercih edilen marka olmaya devam ediyor.

Yazarlar