SON DAKİKA
Tarih : 2024.06.10 16:08:05

Türkiye Hizmet İhracatında Havacıların Zaferi

TÜRKİYE HİZMET İHRACATINDA HAVACILARIN ZAFERİ…

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen “İhracatın Şampiyonları” töreninde, Hizmet İhracatında ilk 10 firma arasında 6 Havayolu ve Havalimanı İşletici Firmamız ödüllerini alarak Havacılık Zafer Bayrağını göndere çekti. Bu töreni TV’de izlerken bir eski bir Havalimanı Muhabiri olarak ülkemizin ihracatında havacılarımızın bu zaferinden büyük mutluluk duydum.

Hele ekrana ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan eski arkadaşlarımı görünce bu duygularım biraz daha artarken, yarım asra yakın yaptığım muhabirliğimde benim azıcık da olsa bu çorbada tuzum olduğunu anımsadım. Bu arkadaşlardan birisi de TAV Havalimanlarının sempatik müdürlerinden Mehmet Erdoğan’dı. Ödülünü adeta koşarak almaya gitti. Havacılık gerçekten çok zor ve zahmetli bir iştir. Riski çok yüksektir. Sevmezsen yapamazsın. Yaptığın işi de çok iyi yaparsan işte böyle zaferlere koşarsın.

Düşünebiliyor musunuz; 86 milyonluk bir ülkenin Hizmet İhracatında ödül alan ilk 10 firmanın altısı Havacı. Diğer üçü ise Turizm ve Charter’cılık yapan uluslararası Turizm şirketleri. Onlar da bir yerde havacı. Bu 10 firmanın arasında sadece bir tanesi ülkemizin ulaşımına büyük hizmetler vermiş, örneğin Avrasya Tünelinin yapımını yapmış Yapı Merkez İnşaat firması. Tabi ki Hizmet İhracatı Bayrağını en önde taşıyan ise bizim Milli Bayrak Taşıyıcımız THY. THY bütün rekorları alt üst ediyor.

Daha sonra İGA, yani İstanbul Havalimanı İşletmesi. Kimliğinde şimdilik Dünyanın En İyisi, Geleceğin En Büyük Kargo Merkezi gibi unvanlarla anılmaya başlandı. Yolcu, sefer sayısı ve uçak sayısı rakamlarına artık yetişmek zor. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada ki bir cümlesi bence o günün özetiydi: Hizmet ihracatında ödül alan ilk 10 firma ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ticaret Bakanı Bolat ve TİM Başkanı Gültepe verdi. Hepsini gönülden kutluyorum.

Bu alanda ödül alan firmalar şunlar;

1-TÜRK HAVA YOLLARI.

2-PEGASUS.

3-GÜNEŞ EKSPRES HAVACILIK.(SUNEKSPRES).

4-İGA HAVALIMANI İŞLETMESİ.

5-TAV HAVALİMANLARI.

6-YAPI MERKEZ İNŞAAT VE SANAYİ.

7-ODEON TURİZM İŞLETMECİLİĞİ.

8-ANEXSERVİCES TURİZM.

9-EKOL LOJİSTİK.

10-CORENDON AİRLİNES.

NOT: Fotoğraflarda TAV Havalimanları adına Mehmet Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödülünü alırken. Diğer toplu fotoğrafta ise Hizmet Sektöründe ödül alan ilk 10 firma, ki 6’sı havacı birarada.

Yazarlar