SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.11 15:51:29

Türkiye’nin Uçan Arabası Cezeri 10 Bin Feet Uçuşunu Tamamladı

Yerli ve milli üretimde hızlı bir çıkış yakalayan Türkiye, şimdi de ilk uçan araba CEZERİ için çalışmalar devam ediyor. İlk testleri başarıyla geçen ve özellikleriyle hayran bırakan CEZERİ hakkında yeni bir açıklama yapıldı.

“GELECEĞİ TASARLAMAK”

BAYKAR, dünyanın da yakından takip ettiği Türkiye’nin ilk uçan arabası Cezeri hakkında paylaşımda bulundu. BAYKAR’ın resmi Twitter hesabından, “Geçmişten ilham alarak geleceği tasarlamak… Türkiye’nin ilk uçan arabası CEZERİ, gençlerimize örnek olacak ve gelecekte daha iyilerini geliştirmelerine vesile olacak!” açıklamasında bulunuldu.

CEZERİ İLK UÇUŞUNU TAMAMLADI

BAYKAR firması tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan arabası CEZERİ, ilk uçuş testlerini başarıyla tamamladı. Türk mühendislerinin tasarlayıp ürettiği, 230 kg’lık ön prototip uçuş testlerinde halatsız şekilde 10 metre yükseldi.

CEZERİ NE ZAMAN YOLLARDA OLACAK?

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yaklaşık 1,5 yıl önce hayal ederek ve bir çizimle başladıkları Cezeri Uçan Araba’nın, ilk uçuşunu yaparak gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Yeni gözde yerli ve milli uçan araba CEZERİ! Ne zaman sahada olacak? Bayraktar, “Önümüzdeki süreçte daha gelişmiş prototiplerini yapacağız. İnsanlı uçuşlar gerçekleştireceğiz. Ancak Cezeri Uçan Araba’nın yollara inmesi tahminen bir 10-15 yılı bulacak.

Muhtemelen 3-4 yıla rekreasyonel olarak arazi araçları ATV’ler gibi kırsal alanda kullanıma şahit olabiliriz. Akıllı otomobillerden sonra otomotiv teknolojisindeki devrim uçan arabalar olacak. Bu açıdan baktığımızda bugünün değil yarının yarışlarına hazırlanıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi seferberliği ile gençlerimize her alanda özgüven ve motivasyon kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Yazarlar