SON DAKİKA
Tarih : 2020.09.10 15:41:54

Türkiye’nin Yerli Savaş Uçağı İçin Rusya’dan Bomba Teklif

Rus devlet sanayi şirketi Rostech çatısı altında faaliyet gösteren gaz türbinli motor üreticisi ODK-Klimov’un CEO’su Aleksandr Vatagin, MİG-35 tipi savaş uçaklarında kullanılan "Klimov RD-33MK" motorlarının özellikleri bakımından Türkiye'nin geliştirdiği yerli savaş uçağı MMU ile uyumlu olduğunu söyledi.

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri bahane edilerek F-35 savaş uçağı programındaki ortaklığı ABD tarafından askıya alınan Türkiye, yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Milli Muharip Uçak (MMU) projesindeki çalışmalarına hız verdi. Bu gelişme sonrası Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya'nın önde gelen gaz türbinli motor üreticilerinden ODK-Klimov şirketinin CEO'su Aleksandr Vatagin, MİG-35 tipi savaş uçaklarında kullanılan "Klimov RD-33MK" motorlarının Türkiye tarafından geliştirilen MMU'ya entegre edilebileceğini söyledi.

"Klimov RD-33" motorlarının MMU'ya uygun olduğunu ve bu konuda Türkiye ile işbirliğine hazır olduklarını dile getiren Vatagin, "Türkiye bu uyumluluğa büyük ilgi gösteriyor. Onlar çoktandır kendi savaş uçağını inşa etmek istiyor. Gördüklerimiz ve elimizdeki bilgiler, tam da böyle itiş gücüne ihtiyaç duydukları yönünde. MiG-35 motorları, Türkiye'nin geliştirdiği savaş uçağına uygun olur" ifadelerini kullandı.

Yazarlar