SON DAKİKA
Tarih : 2023.08.18 14:49:26

Türkiye ve Azerbaycan Arasinda Hava Trafiginde İs Birligi Protokolü

Devlet Hava Meydanlari Isletmesi (DHMI) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Saglayicisi Azeraeronavigation (AZANS) arasinda hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik, is birligi ve hava trafik yönetiminin etkinliginin artirilmasi için Bölgesel Hava Seyrüsefer Emniyeti Is Birligi Platformu “SOCEA” olusturuldu.

İstanbul Havalimani’nda bugün düzenlenen imza törenine DHMI Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Genel Müdür Yardimcisi Dr. Cengiz Pasaoglu, AZANS Hava Trafik Departmani Direktörü Farhan Guliyev ve ilgililer katildi. İmza töreninde konusan Hüseyin Keskin, ’’Tarihin derinliklerine kadar uzanan ve her alanda artarak devam eden iki ülke arasindaki dostane iliskilerin, bölge ve bütün dünya için örnek teskil edecek seviyeye ulasmasi son derece önemlidir, gurur vericidir. Cumhuriyet tarihinin en büyük havacilik projelerini hayata geçirerek Türk havaciligini dünyanin zirvesine tasiyan DHMI olarak, Azerbaycan’in basaridan basariya kosan müstesna kurulusu AZANS ile ortak stratejik hedeflere omuz omuza, el ele yürümekten gurur duyuyoruz’’ dedi.

Keskin, ‘’Aramizda var olan kardeslik duygularini, tüm dünyada olaganüstü gelismelere sahne olan havacilikta müsahhas adimlarla zirveye tasima kararliligindayiz. Bugün imza altina aldigimiz protokol ile faaliyete baslayacak olan Avrupa ve Asya Ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Hizmetleri Is Birligi Platformu “SOCEA”, sadece iki ülke havaciligi için degil, küresel havacilik için de önemli bir adim olacaktir. ‘SOCEA’nin baslica amaci; bölgemizde hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik is birligi saglamak ve hava trafik yönetiminin etkinligini artirmaktir. Bugün, can Azerbaycanimizin göz kamastirici basarilariyla temayüz eden kardes kurulus AZANS ile attigimiz tarihi adimin hayirli ugurlu olmasini diliyorum’’ ifadelerini kullandi.

Genel Müdür Hüseyin Keskin’in ardindan söz alan AZANS Hava Trafik Departmani Direktörü Farhan Guliyev, "Uçuslarin tehlikesizligini temin edecek bir platform olusturulmasi hem iki ülke hem de diger ülkeler için önemli hamlelerden biridir. Bu platformun olusturulmasi esasinda ümit ediyorum ki gelecekte çok büyük önemli isler yapilacak" diye konustu.

Konusmalarin ardindan her iki ülkenin havacilik temsilcilerini karsilikli olarak hediyelesme ve hatira fotografi çekilmesinin ardindan tören son buldu.

Yazarlar