SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.08 18:09:23

Türkiye’ye Uygulanan Yasak Tüm Avrupa’ya Yayılıyor

Önce ABD, akabinde İngiltere'nin Türkiye dahil nüfusları büyük oranda Müslüman ülkelere uyguladığı dizüstü bilgisayar yasağının tüm Avrupa ülkelerine uygulanacağı belirtildi.

DHA’nın haberine göre; Avrupa Komisyonunu’nun ACI olarak bilinen Uluslararası Havalimanları Komisyonu’na verdiği bilgiye göre; yasağın gelecek haftalarda başlaması planlanıyor. Yasağa ilişkin detayların 11 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Komisyonu Havacılık Güvenliği Toplantısı’nda netleşeceği öğrenildi. Halihazırda ABD ve İngiltere tarafından uygulanan yasağa göre; söz konusu ülkelere doğrudan sefer yapacak uçaklara binen yolcular, cep telefonu dışında tablet, dizüstü bilgisayar ve başkaca elektronik cihazları, el bagajı olarak kabine alamıyor.

ABD’nin geçici yasak kapsamına giren şehir ve ülkeler şöyle: “Türkiye, İstanbul; Mısır, Kahire; Ürdün, Amman; Kuveyt, Kuveyt; Fas, Kazablanka; Katar, Doha; Suudi Arabistan, Riyad ve Cidde; Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi ve Dubai.” İngiltere’nin yasak uyguladığı ülkeler ise Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan.

Yazarlar