SON DAKİKA
Tarih : 2019.12.12 15:23:05

Türkiye’ye de Satılan Uçakla İlgili Boeing’e Kötü Haber

Federal Havacılık İdaresi (FAA) Başkanı Steve Dickson, Boeing 737 MAX’in 2019’da gökyüzüne dönmeyeceğini açıkladı. Açıklama sonrası şirket hisselerinden düşüş başladı. Şirketin, Türkiye'de faaliyet gösteren SunExpress firmasına da 10 adet 737 Max tipi uçak satacağı belirtilmişti. Federal Havacılık İdaresi (FAA) başkanı Steve Dickson, bugün yaptığı açıklamada, FAA'nın Boeing 737 Max'in beklenenlerin aksine 2019 yılı sonunda uçuşlara geri dönmeyeceğini açıkladı.

“DAHA ÇOK İŞLEM VE TESTEN GEÇMELİ”

Dickson, bir haber kanalına verdiği demeçte, B-737 Max'ların uçuşlara dönebilmeleri için daha çok işlemden ve testten geçmesi gerektiğini belirtti. B737 Max tipi uçağa, 2 ölümcül kazanın ardından uçuş yasağı getirilmişti. Türk Hava Yolları'nın bu uçak tipinde 12 adet hazırda ve 12 adette teslimat aşamasında bekleyen uçağı bulunuyor.

TÜRKİYE’DE FAALİYET GÖSTEREN FİRMAYA DA SATTILAR

Boeing, bazı 737 MAX uçaklarını THY ve Lufthansa’nın iştiraki SunExpress’e satacağını açıklamıştı. SunExpress’ten yapılan açıklamada ise 10 adet Boeing 737 MAX-8 siparişi verildiği belirtilerek “Bu uçakların filomuza katılması için tartışmasız bir şekilde bütün uluslararası havacılık otoritelerinin onayının alınması gerekmektedir. Yolcularımızın ve ekip arkadaşlarımızın emniyeti her zaman bizim en büyük önceliğimizdir” denilmişti.

Yazarlar