SON DAKİKA
Tarih : 2021.12.19 18:57:28

Türksat 1B İle Giden Bizim Mavi Boncuk

1 B İLE GİDEN BİZİM MAVİ BONCUK, HALA UZAYDA…

SIRA 5 B’DE. HAYIRLI OLSUN.

Gazeteciler gerçekten tarihe tanıklık ediyor.

İşte bakın, tam 27 yıl önce Türkiye uzaya ilk uydusu olan Türksat 1 B’yi gönderdi. O dönemde Ulaştırma Bakanı rahmetli Mehmet Köstepen’di. Uydunun uzaya gönderiliş töreni için Fransa Guyanası’na gidecekti. Tarihe tanıklık işte böyle bir şey. Atatürk Havalimanı’da 1.B için dönemin Bakanı Köstepen tarafından bir basın toplantısı düzenledi. O basın toplantısında yaşadığımız ve yaşam boyu unutamayacağım güzel anıyı özetle sizlerle paylaşmak istedim. . Şimdi ise yeni uydumuz Türskat 5 B, 19 Aralık günü, yani bugün Elon Musk’ın sahibi olduğu SpacX şirketinin Falcon 9 roketiyle uzaya gönderildi.

MAVİ BONCUĞU TAKTİMİMDİR

Sözünü ettiğim o toplantının bitiminde kendisinden izin isteyerek havalimanında görev yapan gazeteci arkadaşlarımla birlikte daha önce satın aldığımız Nazar Boncuğu, ilk uydumuz Türksat 1.B’ye takılması için kendisine taktim ettim. Bizim geleneklerimizde bunu uğur olarak görüldüğünü, imkan olursa uydunun bir köşesine bırakılmasını veya takılmasını rica ettim. Sevgili Köstepen benim bu hareketime önce çok şaşırdı, ancak çok da mutlu olduğunu belirterek teşekkür edip Mavi Boncuğu cebine koydu.

Kendisine dönüşünde nazar boncuğunun kaderini sorunca gülerek bana baktı ve hiç unutmadığım o tarihi sözü söyledi: ” Merak etme Mavi Boncuğumuz uzayda yerini aldı.” Sevgili Bakanımız Mehmet Köstepen’in uzaya gönderdiği o Mavi Boncuk gerçekten uğurlu geldi. İlk olarak büyük bir hızla Türk toplumu Cep Telefonlarının sahibi oldu. Şimdi de çok daha ileri teknololjilerle sıra 5.B’ye geldi.

Ancak asıl sıra kendi rampamızdan, kendi uydumuzu fırlatacağımız bir yıl sonraki Türksat’da. İşte o Türksat inşallah uzayda bizim Mavi Boncuğun olduğu Türksat 1.B ile karşılaşınca tahminim selama durur. Hayırlı uğurlu olsun. Allah’ın Rahmeti Sevgili Bakanımız Mehmet Köstepen’in üstünden eksik olmasın.

Yazarlar