SON DAKİKA
Tarih : 2018.04.06 17:29:06

UBER, 3. Havalimanı’nın Taksi Hizmetlerini Alıyor

UBER'in İstanbul'da çok büyük bir hamleye hazırlandığını belirten Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "UBER, oldukça yüksek bir ücret karşılığında 3. Havalimanı'nın taksi hizmetlerini alıyor" dedi. Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısında Uber'in Türkiye'ye geliş öyküsüyle ilgili edindiği bilgileri kaleme alan Altaylı'nın, "3'üncü havalimanında taksi olmayacak mı?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

UBER, İstanbul'da çok büyük bir hamleye hazırlanıyor. 3'üncü havalimanının işletmecisi şirketle ya anlaşmışlar ya da anlaşmanın eli kulağında.

TURİSTİN KAZIKLANMA ENDİŞESİ YOK

Uber, oldukça yüksek bir ücret karşılığında 3'üncü havalimanının "taksi hizmetleri"ni alıyor. Bana verilen bilgiye göre, 3'üncü havalimanının geliş terminalinde taksi olmayacak. Taşıma hizmetini tamamen Uber yapacak. Yani havalimanına taksiyle gidebileceksiniz. Ancak gelen yolcular için taksi yok, taksi durağı yok. Sadece Uber olacak. Uçaktan cep telefonunuzdaki aplikasyonla Uber'i çağıracaksınız ve sizi bekleyen bir UBER terminalden çıktığınız zaman karşınızda olacak.

Müşteri açısından olumlu bir gelişme, iyi bir hizmet. Yakın mesafe tartışması yok, turistin kazıklanma endişesi yok. Ama yasal altyapı da yok tabii. Fakat iş bu kadar ciddiye bindiyse, pek yakında Uber ve benzeri hizmetler için bir yasal altyapı da olacaktır. Gidişat onu gösteriyor." Kamoyunda ses getiren bu yazı üzerine Yeni Havalimanı İGA tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada:

UBER İLE TİCARİ BİR ANLAŞMAMIZ YOKTUR

Bugün, çeşitli yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin İstanbul Yeni Havalimanı taksi hizmetine yönelik basın açıklaması yapılması gerekliliği doğmuştur. İstanbul Yeni Havalimanı’nın inşasını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, havalimanının operasyona başlamasıyla sunulacak taksi hizmeti için, “34 No’lu Taksiciler Kooperatifi” ile çalışmak üzere anlaşma sağlamıştır. İstanbul Yeni Havalimanı’nı yolcu deneyimi konusunda “dünyanın en önemli havalimanı” haline getirmeyi hedefleyen İGA, bu anlayışla daha önce görülmemiş bir taksi hizmeti için yeni standartlar paketi belirlemiştir.

Tamamlandığında “dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı” olacak İstanbul Yeni Havalimanı’na yakışır bir hizmet vermek hedefiyle “34 No’lu Taksiciler Kooperatifi” ile gerçekleştirilecek sözleşmeye pek çok yeni standart eklenmiştir. Ortak karara bağlanan yeni standartlar, sıklıkla denetlenecek ve yolculara en iyi hizmetin verilmesi konusu üzerinde titizlikle durulacaktır. İGA, “34 No’lu Taksiciler Kooperatifi” ile yapacağı sözleşmenin son safhasında bulunmaktadır; onayların tamamlanmasının ardından sözleşme imzalanarak gerekli açıklamalar yapılacaktır.Bu noktada, haberde bahsi geçen şirket ile herhangi bir görüşme yapılmamış, anlaşmaya varılmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İGA Havalimanları İşletmesi

Yazarlar