SON DAKİKA
Tarih : 2024.03.03 22:59:27

Üç Yolcu Bir Milyar Dolarlık Dava Açtı

737 MAX tipi uçağın havada gövdesinden parça kopmasının ardından üç yolcu, Boeing ve Alaska Airlines'e bir milyar dolarlık dava açtı Boeing ve Alaska Airlines, 1282 sayılı seferi yapan 737 MAX tipi uçağın gövdesinde acil çıkış kapısı yerine monte edilen parçanın kopması olayının ardından 3 yolcu tarafından açılan 1 milyar dolarlık davayla karşı karşıya kaldı.

Uçağın gövdesinde açılan deliğin bir sıra arkasında oturan yolculardan Kyle Rinker ve kız arkadaşı Amanda Strickland, “Portland Havalimanından havalandık. 27E ve F'deydik. Sadece beş dakika sonra yüksek bir patlama duyduk. Şiddetli rüzgarı hissettik. Aniden içerisi çok ama çok soğuk oldu. Sonra oksijen maskeleri indi" dediler. Kyle Rinker ve kız arkadaşı Amanda Strickland ve bir başka yolcu, Oregon'un Multnomah ilçesinde bu hafta başında 1 milyar dolarlık dava açtılar.

Yolcular adına açılan davada, uçağın hiç kalkmaması gerektiği ve sanıkların bariz uyarı işaretlerini görmezden geldiği iddia ediliyor. Rinker ve Strickland’in, olaydan bu yana hiç uçağa binemedikleri vurgulandı.

Yazarlar